3 Μαΐ 2021

Το Ε.Φ. «Ψιλή Άμμος» επισκέφθηκαν "Radio Café 102.4" & "SamosToday.gr"

Φωτό: samostoday.gr
Η πορεία προς την Ανάσταση του Κυρίου μας βρίσκεται προς το τέλος, με όλο τον κόσμο να προσδοκά Ανάσταση νεκρών. Μ. Πέμπτη και η δημοσιογραφική ομάδα του Radio Café 102,4 και SamosToday.gr πραγματοποιώντας εθιμοτυπική επίσκεψη, βρέθηκε σ’ ένα από τα ωραιότερα σημεία της Σάμου, αυτό του Επιτηρητικού Φυλακίου (ΕΦ) "Ψιλή Άμμος" στα στενά της Μυκάλης, προσφέροντας κρασιά και εδέσματα για το πασχαλινό τραπέζι.

Η ισχυρή παρουσία του Στρατού σε νευραλγικά και στρατηγικά σημεία της Σάμου, στοχεύει στην αύξηση της επιχειρησιακής δυνατότητας των ενόπλων δυνάμεων, σε μια περίοδο που η Τουρκική προκλητικότητα κλιμακώνεται συνεχώς. Ένα τέτοιο σημείο, μέγιστης σημασίας είναι και το Επιτηρητικό Φυλάκιο στην Ψιλή Άμμο της Σάμου. Βρίσκεται σε ζωτικής σημασίας σημείο, καθώς η απόσταση που το χωρίζει από τα Τουρκικά παράλια είναι πολύ μικρή.


Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος κ. Νικόλαος Γκρέτσας


Άλλωστε πρόκειται για περιοχή ιστορικής σημασίας καθώς η Μάχη της Μυκάλης διεξήχθη στις 27 Αυγούστου 479 π.Χ., στη Μυκάλη της Ιωνίας μεταξύ των Ελλήνων και των Περσών, κατά τη δεύτερη περσική εισβολή στην Ελλάδα. Όμως στην ιστορία έχει μείνει και η περίφημη ναυμαχία της Σάμου στις 5 Αυγούστου 1824 ανάμεσα σε Έλληνες και στόλο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αυτά τα γεγονότα δείχνουν την ιστορική αλλά κυρίως τη στρατηγική θέση που βρίσκεται το συγκεκριμένο φυλάκιο. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, η συντακτική ομάδα είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη βράβευση παρατηρητών Φυλακίων της 79 ΑΔΤΕ, από τον Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχο κ. Νικόλαο Γκρέτσα. Οι παρατηρητές εκτελούν υπηρεσίες σε διαφορετικά και πολλά σημεία του νησιού. Η αποστολή τους είναι να επιτηρούν επίγειο, εναέριο και θαλάσσιο τομέα για τυχόν κινήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας.

Τους τρεις οπλίτες, βράβευσε ο κ. Ταξίαρχος παρουσία λίγων στελεχών, με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας, λόγω πανδημίας, ενώ εξήρε το έργο τους και τον ενθουσιασμό τους.


«Θέλω να σας ευχαριστήσω διότι, εσείς ήρθατε να κάνετε τη θητεία σας και δεν το πήρατε σαν να κάνετε μία «αγγαρεία». Ήρθατε, το πήρατε απόφαση ότι θα αφιερώσετε 9 μήνες στην πατρίδα και το αποδείξατε. Γιατί από όλους αυτούς τους παρατηρητές που εκτελούν υπηρεσία στα Ελληνικά φυλάκια της 79 ΑΔΤΕ εκτελέσατε την υπηρεσία, που σας ανέθεσε η μονάδα σας και κατ΄ επέκταση η πατρίδα, με ζήλο, με ενθουσιασμό και πρέπει να σας ανταμείψουμε. Αποτελείται για την Ταξιαρχία παράδειγμα προς μίμηση και την επόμενη φορά θα ήθελα να βραβεύσω όλους τους στρατιώτες. Η δουλειά που κάνατε είναι πάρα πολύ σημαντική, είστε τα μάτια και τα αυτιά του φυλακίου».Να σημειώσουμε ότι το Φυλάκιο αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και για τον τρόπο διαχείρισης του χώρου, την καθαριότητα, αλλά κυρίως για το έργο που επιτελεί στη διαφύλαξη των συνόρων.


Η δημοσιογραφική ομάδα του Radio Café 102,4 και του SamosToday.gr εύχεται Καλή Ανάσταση στους οπλίτες, καλή θητεία και καλοί πολίτες, στο πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό και στους Εθνοφύλακες, δύναμη και υπομονή, για να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει, αυτό της διατήρησης της ειρήνης και της φύλαξης των συνόρων μας.

Πηγή: SamosToday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required