4 Ιουν 2021

Κ. Μουτζούρης - Αίτημα για εξαίρεση της Σάμου από το καθεστώς παρακράτησης 30% του χρέους σε ΑΑΔΕ

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης, αιτήθηκε εξαίρεση της Σάμου από το καθεστώς παρακράτησης 30% του χρέους σε ΑΑΔΕ από τα χρήματα του προγράμματος της Περιφέρειας για τον Covid-19. Το αίτημα εστάλη με επιστολή προς τον διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων), κ. Γεώργιο Πιτσιλή. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής.


Προς

Διοικητή Α.Α.Δ.Ε.
κ. Γ. Πιτσιλή

Αξιότιμε κ. Διοικητά,

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προχώρησε στην χρηματοδότηση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Πανδημία με το ποσό των 40 εκατομμυρίων €. Πληροφορηθήκαμε ότι σε περίπτωση που οφείλουν χρήματα στην Εφορία γίνεται αυτόματα παρακράτηση του 30% του χρέους από την επιδότηση που πήραν από το πρόγραμμα της Περιφέρειας για τον Covid-19.

Με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να σας παρακαλέσω να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η Σάμος που μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2021 βρίσκεται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας να εξαιρεθεί από αυτό το καθεστώς καθώς οι κάτοικοι της συγκεκριμένη νήσου πέρα από τις συνέπειες της Πανδημίας αντιμετωπίζουν και τις συνέπειες του καταστροφικού σεισμού και του τσουνάμι της 30ης Οκτωβρίου 2020, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση. Θεωρούμε υποχρέωσή μας η ελληνική πολιτεία να επιδείξει κατανόηση για τους ακρίτες πολίτες της νήσου Σάμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required