12 Ιουν 2021

Το 3ο Νηπιαγωγείο Σάμου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής

O Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής διοργανώνεται για 7η συνεχή χρονιά από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE. Για το σχολικό έτος 2020-2021, ο Διαγωνισμός τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στη μη διαγωνιστική κατηγορία «Ο Γαλαξίας μας», που αφορά τα Νηπιαγωγεία, συμμετέχει το 3ο Νηπιαγωγείο Σάμου.

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου δημιουργούν ομάδες 3-6 παιδιών. Η κάθε ομάδα δημιουργεί μία επιδαπέδια πίστα που είναι φτιαγμένη από υλικά της αρεσκείας της και απεικονίζει, με τρισδιάστατο τρόπο, το γαλαξία μας/ το ηλιακό μας σύστημα. Με βοηθό ένα επιδαπέδιο ρομπότ που κινείται ανάμεσα από πλανήτες, κομήτες, αστεροειδείς νεφελώματα σύμφωνα με τις εντολές που του δίνουν τα παιδιά, οι ομάδες μάς δείχνουν πώς είναι το ηλιακό μας σύστημα και το διάστημα και μας κάνουν κατανοητό πως η Γη, το σπίτι μας, είναι μέρος ενός ευρύτερου συστήματος. Μέσα από αυτή τη δραστηριότητα, οι μαθητές θα δημιουργήσουν τον πρώτο τους αλγόριθμο.


Ο τελικός της Κατηγορίας του Νηπιαγωγείου θα διεξαχθεί σήμερα Σάββατο, 12 Ιουνίου, διαδικτυακά.

Την ημέρα αυτή οι προπονητές θα παρουσιάσουν τα βίντεο τους διαδικτυακά. Οι ομάδες που θα παρουσιάσουν θα επιλεχθούν τυχαία.

Οι ομάδες πρέπει να δημιουργήσουν ένα βίντεο και ένα συνοδευτικό έγγραφο με μία σύντομη περιγραφή του έργου και να τα στείλουν μέχρι τις 30 Μαΐου 2021. Τα βίντεο πρέπει να έχουν διάρκεια 1-5 λεπτά, να έχουν διαστάσεις 16:9 και να μη φαίνονται τα πρόσωπα των παιδιών.

Τα έντυπα γονικής συγκατάθεσης τα ανεβάζουν οι προπονητές στη φόρμα εγγραφής της ομάδας τους, στο ειδικό πεδίο «Έντυπο γονικής συγκατάθεσης μαθητή». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required