24 Ιουν 2021

«Το βατραχέλι» - Βιβλιοπαρουσίαση στον προαύλιο χώρο της Βιβλιοθήκης Σάμου

Οι Συντονίστριες Εκπαίδευσης Προσφύγων, Μαρία Θεοδοσίου και Μελίνα Παπαγεωργίου προσκαλούν τους μικρούς φίλους του νησιού στην αφήγηση του παραμυθιού «Το βατραχέλι». Ένα παραδοσιακό παραμύθι από τη Λέσβο, από το νησί – σταθμό στο ταξίδι των προσφύγων. Ένα παραμύθι για την αλληλεγγύη που μιλάει μία και μόνη γλώσσα παντού - Τη γλώσσα της ΑΓΑΠΗΣ.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν: η εκπαιδευτικός Ελίζα Παυλίδου για την αφήγηση του παραμυθιού, ο μουσικός Άγγελος Μήτσης που θα ντύσει την εκδήλωση με ήχους από τη μουσική παράδοση της Ανατολικής Μεσογείου και η μεταφράστρια του βιβλίου στα Αραβικά, Ναουζάτ Χαντίντ, για την Αραβική απόδοση, ενώ θα υπάρχει και απόδοση στα φαρσί.

Θα ακολουθήσει δημιουργική απασχόληση των παιδιών, με κατασκευές και παιχνίδια από τους εκπαιδευτικούς του Κέντρου Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας “Άλκη Ζέη" της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, σε συνεργασία με τη UNICEF και του Κέντρου Μη Τυπικής Εκπαίδευσης (NFE) του Σωματείου PRAKSIS το οποίο λειτουργεί σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία και τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 στις 19:00 στον προαύλιο χώρο της Βιβλιοθήκης Σάμου, επί της οδού Θεμιστοκλή Σοφούλη.

Πληροφορίες/κρατήσεις θέσεων

Για πληροφορίες ή δήλωση συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε στο 22731.81030 καθημερινά 08:00-17:00 ή μέσω email στο 
alkizei.arsis@gmail.com & e.anastasiou@praksis.gr

Η συμμετοχή στη δραστηριότητα είναι δωρεάν, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμών και τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων Covid-19.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required