6 Ιουν 2021

Σύλλογος Πολυτέκνων Σάμου, Ικαρίας & Φούρνων - Για τις δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας περί "λύσης" του δημογραφικού

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, κατά τη διάρκεια ομιλίας της, όπου αναφέρθηκε στο δημογραφικό ζήτημα δίνοντας ως "λύση" την ενσωμάτωση των μεταναστών. Ο Σύλλογος Πολυτέκνων εξέδωσε δελτίο Τύπου αναφέροντας τα εξής:

«Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες κατά την εκδήλωση για το μείζον πρόβλημα του «Δημογραφικού Προβλήματος της Ελλάδας» που διοργάνωσε η Τράπεζα EUROBANK με πλήθος καλεσμένων η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνεπικουρούμενη από τον Ευρωπαίο Επίτροπο κ. Μαργαρίτη Σχοινά έδωσαν ως «λύση» την ενσωμάτωση των μεταναστών που επιθυμούν να μείνουν στην Ελλάδα.

Ο ακριτικός μας σύλλογος απορεί αν οι ανωτέρω έχουν μελετήσει τις προτάσεις της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος αλλά και άλλων αρμοδίων φορέων που δεκάδες φορές έχουν κατατεθεί εγγράφως και προφορικά αρμοδίως και αφορούν στην επίλυση του Δημογραφικού Προβλήματος;

Απορεί αν η νεοτοποθετούμενη Υφυπουργός για τη Δημογραφική Πολιτική και Οικογένεια κ. Μαρία Συρεγγέλα ενστερνίζεται τις ανωτέρω δηλώσεις;

Απορεί αν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Μητσοτάκης Κυριάκος ανέχεται τις εν λόγω δηλώσεις ως τέκνο Πολύτεκνης οικογένειας και ως Πατέρας Τρίτεκνης οικογένειας;

Απορεί αν ο κ. Βουλευτής και ο κ. Αντιπεριφερειάρχης των νησιών μας, οι κ.κ. Δήμαρχοι Ανατολικής – Δυτικής Σάμου, Ικαρίας & Φούρνων Κορσεών, δέχονται τις παραπάνω δηλώσεις;

Απορεί τέλος αν εκλήθησαν στην εκδήλωση οι αρμόδιοι φορείς όπως π.χ. ΑΣΠΕ, ΟΠΟΤΤΕ κ.λπ. και αν όχι γιατί;

Τέλος σας υπενθυμίζουμε ότι παρόμοιες δηλώσεις έκαναν υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν στην κυβέρνηση.

Με Σεβασμό,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η γενική γραμματέας                 Η πρόεδρος
Δήμητρα Λάμπρου                      Φλώρα Τζεβρένη»

Μερικά δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο







4 σχόλια:

Αγγελος είπε...

Κυρία πρόεδρε στο σπίτι σου να πάρεις και να ενσωματώσεις όσους θέλεις. Εμεις εδώ στα ακριτικά νησιά δεν δεχόμαστε αυτού του είδους τις παρενέσεις σας. Δεν δεχόμαστε τέτοιου είδους παρενέσεις από την πιο συνεπή μνημονιακή δικαστίνα που έχει ψηφίσει υπέρ των περικοπών του α’ Μνημονίου,υπέρ των περικοπών του β’ Μνημονίου και του «νόμου Βρούτση»,υπέρ της συνταγματικότητας του PSI,υπέρ της κατάργησης των Δώρων.
Κυρία πρόεδρε, οι ορνιθολόγοι ανησυχούν για την αύξηση των παπαγάλων στα πάρκα της Αθήνας. Στην πραγματικότητα είναι ένα φαινόμενο πανευρωπαϊκό, που δημιουργεί φόβους ότι τα πουλιά-«εισβολείς» μπορεί να απειλήσουν την τοπική βιοποικιλότητα. Οι ιχθυολόγοι ανησυχούν για την εισβολή του λαγοκέφαλου στο Αιγαίο, αλλά και του λεοντόψαρου το οποίο είναι άκρως εντυπωσιακό ψάρι. Η παρουσία των εισβολέων ψαριών στο Αιγαίο προκαλεί σηµαντικές συνέπειες στο οικοσύστηµα και σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις των ιχθυολόγων αναπτύσσεται έντονος ανταγωνισµός µε τα γηγενή ψάρια για τη διαθέσιµη τροφή στις ελληνικές θάλασσες. Την μεγάλη απειλή από τη συστηματική «εισβολή» λαγοκέφαλων στα νερά της ευρύτερης περιοχής του Αιγαίου, που καλούνται να αντιμετωπίζουν οι αλιείς, με την περιφέρεια Δωδεκανήσων, να μελετά την λήψη δραστικών μέτρων. Προσανατολίζεται μάλιστα και στην επικήρυξη του επικίνδυνου ψαριού. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μελετά το ενδεχόμενο να βάλει τα ανωτέρω είδη, πουλιά και ψάρια, σε μία λίστα ειδών «ξένης-εισβολής». Οι μόνοι που φαίνεται να μην ανησυχούν είναι οι ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΙ, Έλληνες και Ευρωπαίοι, αλλά και οι κυβερνήσεις μετά της Προέδρου της Ελλάδος, που δεν έχουν κάτι να πούν για το πρόβλημα του εποικισμού, των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και όχι μόνον, από τους λαθρομετανάστες εισβολείς, που απειλούν την τοπική κοινωνία, με πληθυσμιακή, εθνική και θρησκευτική μετάλλαξη, καθώς και αλλοίωση των ιδιαίτερων κοινωνικών και εμφανισιακών χαρακτηριστικών της φυλής μας . Εν κατακλείδι, όλη αυτή η εξελισσόμενη κατάσταση σε βάρος της Ελλάδας δύναται να χαρακτηριστεί μαζικός εποικισμός, εποικισμός τον οποίο το διεθνές δίκαιο χαρακτηρίζει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που οδηγεί σε δημογραφική γενοκτονία του αυτόχθονος λαού.

Αγγελος είπε...

Κυρία πρόεδρε, ο Νίκος Κούνδουρος σε συνέντευξή του έλεγε : «…Κατά βάθος χαίρομαι για το συμβάν ( εννοεί την ληστεία που έγινε στο σπίτι του ). Το γεγονός με έκανε να δω την πραγματικότητα. Είχα μια ανόητη ευαισθησία και γενναιοδωρία με την είσοδο ή μάλλον την εισβολή των ξένων στην Ελλάδα. Έλεγα ότι της ίδια γης παιδιά είμαστε, να μπει ο κόσμος στην Ελλάδα, να ευφρανθεί, να νιώσει ασφάλεια, να φάει, να πιει ελληνικό νερό. Ε, από την ώρα του περιστατικού τέρμα όλες αυτές οι εφηβικές μαλακίες.
Τέσσερα κτήνη, 4 βάρβαροι που ούρλιαζαν και βρωμούσαν και φορούσαν μάσκες με έκαναν να δω την πραγματικότητα. Εκείνο το “μην τον κρατάς, πνίξ’ τον τον πούστη” που φώναζε ο μόνος που άκουσα να μιλάει τσάτρα- πάτρα ελληνικά,…τι το θέλανε; Από εκεί κινήθηκε ένας μηχανισμός από σκέψεις μου, που πέταξε έξω από την Ελλάδα όλους τους μετανάστες. Δεν είναι σωστό όμως και ως κοινωνική συμπεριφορά η Ελλάδα να ανοίγει τις πόρτες της, σαν την πουτ… που ανοίγει τα πόδια της: 1.400.000 ξένοι μέσα στη χώρα; Το 15% της χώρας μετανάστες; Πόσοι Έλληνες μπορούν να απορροφήσουν αυτό το νούμερο; Και όμως έγινε. Δεν ήθελαν μόνο να κλέψουν. Ήθελαν να σκοτώσουν. Έναν άλλο γείτονα τον έπνιξαν με μαξιλάρι. Εγώ μόλις γλίτωσα. …. Είδα μια εκδικητικότητα φυλετική, ταξική, κοινωνική, εθνική…Ήταν μίσος. Μετά το επεισόδιο βρέθηκα στο αυτοκίνητο φίλου. Ήρθε ένας Πακιστανός να καθαρίσει τα τζάμια. Του λέει ο φίλος “όχι.”. Εγώ, που είχα περάσει την περιπέτεια, του λέω “δώστου κάτι του νεαρού, δεν πειράζει”. Του έδωσε ένα κέρμα. Το παίρνει ο Πακιστανός, το κοιτάζει και μας το πετά στα μούτρα. Πήδηξα έξω, τον έπιασα από τον σβέρκο και τον έσουρα με κακία, με ένα μίσος, στο αυτοκίνητο και του ‘πα “βρες το”.
Από πίσω ο κόσμος έβλεπε την εικόνα ενός λευκού που έσερνε έναν φουκαρά Πακιστανό σαν να ήταν σκύλος. Η εντύπωση πού έδωσα ήταν ότι η λευκή ράτσα ταλαιπωρούσε έναν φουκαρά πακιστανό σκύλο. Και όμως συνέβαινε το ανάποδο. Η παρεξήγηση είναι μέσα στη ζωή μας.
- Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το περιστατικό που έζησα κακιά στιγμή, αλλά έτσι θα το εξευτέλιζα. Δεν ήταν σαν το τραμ που με πάτησε στον δρόμο εξαιτίας μια αδεξιότητάς μου. Ήταν το γέννημα ενός στάτους πολύ ευρύτερου που κυριαρχεί σε όλη την Ελλάδα. Η ταπείνωση ενός έθνους σε σημείο να μην μπορεί να κυκλοφορήσει κανείς στο δρόμο χωρίς το καρδιοχτύπι μη τυχόν του τύχει το απρόσμενο κακό. Όπως μου είπε ο αστυνομικός διευθυντής που με βρήκε τότε, “η Αθήνα είναι μια ανοχύρωτη πόλη όπου κυριαρχούν ο φόβος, η ανησυχία και το απρόσμενο”….
Ο Ν. Κούνδουρος είδε φως όταν κάηκε το δικό του σπίτι. Μέχρι τότε το φως που έκαιγε τα σπίτια των άλλων ίσως να το έλεγε ρατσισμό. Κυρία πρόεδρε και κύριε Σχοινά ειλικρινά δεν εύχομαι να καεί και το δικό σας σπίτι για να δείτε το πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες. Προκλητική η θέση σας, "Να καλυφθεί το δημογραφικό κενό, με την ενσωμάτωση μεταναστών, ιδιαίτερα στις ακριτικές περιοχές".
* Στα 17 του χρόνια ήταν μαχητής της ομάδας Μπάυρον του ΕΑΜ.
ΔΙΔΑΓΜΑ : Μην περιμένουμε να ΜΑΣ φωτίσει το φως που θα καίει το δικό μας σπίτι. Η πυρκαγιά στο σπίτι του γείτονα φτάνει να αφυπνίσει και μας.- Κάποια φίλη «ψηφοφόρος του ΚΚΕ μέχρι τότε», έγινε και αυτή «ρατσίστρια» όταν την «αντικατέστησαν» στη δουλειά της δύο «σύντροφοι» από το Μπαγκλαντές.
Ποιος θα χαρακτηρίσει και τον (μαχητή του ΕΑΜ) Κούνδουρο ρατσιστή και ακροδεξιό;
* Και όποιος το κάνει ας μας επισυνάψει το «προοδευτικό» βιογραφικό του.

Αγγελος είπε...

Εξαιρετικά αφιερωμένο στην κυρία πρόεδρο της Δημοκρατίας και σ'όλους τους ισλαμολάγνους. "Τρόμος για γυναίκα στην παραλία της Αγίας Μαρίνας: Τη βιντεοσκοπούσαν και επιχείρησαν να την ξεγυμνώσουν.Ένα σκηνικό τρόμου έζησε μια γυναίκα, φεύγοντας από την παραλία της Αγίας Μαρίνας Κορωπίου,την περικύκλωσαν έξι άτομα και άρχισαν να τη βιντεοσκοπούν με κινητό. Ακολούθως, ένα από τα άτομα της έσκισε τη μπλούζα για να συνεχιστεί η βιντεοσκόπηση. Η γυναίκα άρχισε να φωνάζει έντρομη και αμέσως οι θύτες απομακρύνθηκαν. Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία, ενώ άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ αναζήτησαν, εντόπισαν και προσήγαγαν δύο άτομα, υπηκόους Πακιστάν, στο οικείο αστυνομικό τμήμα. Η γυναίκα τα αναγνώρισε ως μέλη της ομάδας επίθεσης σε βάρος της.
Από τις Αρχές διαπιστώθηκε μαλιστα, ότι το θύμα δεν είχε απλώς βιντεοσκοπηθεί με το κινητό, αλλά είχε μεταδοθεί και live αναμετάδοση της στιγμής σε ιστοσελίδα".

Αγγελος είπε...

Κυρία πρόεδρε, οι εισβάλλοντες στην Ελλάδα στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι πρόσφυγες, είναι παράνομοι μετανάστες και δη, μουσουλμάνοι. Ακόμη και η μετακίνηση των Σύρων νοείται προσφυγική μόνο ως προς την Τουρκία. Κάθε παραπέρα μετακίνησή του από μία ασφαλή χώρα-Τουρκία, σε άλλη επίσης ασφαλή χώρα- Ελλάδα, είναι λαθρομετανάστευση και επομένως η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να δέχεται αιτήσεις για ένταξή τους σε καθεστώς προστασίας, ως πρόσφυγες. Η Τουρκία καταφανώς λειτουργεί ως κράτος – human trafficker, προσκαλώντας και διευκολύνοντας χιλιάδες Πακιστανούς, Αφγανούς, Αλγερινούς και Τυνήσιους, χωρίς βίζα και με φθηνά αεροπορικά εισιτήρια στην Κωνσταντινούπολη οι οποίοι μεταφέρονται στα παράλια και από εκεί στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου. Οπως όλοι γνωρίζουμε ο Ερντογάν, απείλησε ότι θα ανοίξει τα σύνορα και θα στείλει 3,6 εκ ανθρώπους σε ευρωπαϊκό έδαφος, παραβιάζοντας το σύνολο του Διεθνούς Δικαίου περί Προσφύγων και δημιουργώντας βάσιμες υπόνοιες ότι τους χρησιμοποιεί ως εργαλείο αποσταθεροποίησης και απειλής.
Κάτι φαίνεται ν' αλλάζει, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την δημοσίευση της ΚΥΑ των υπουργείων Εξωτερικών και, Μετανάστευσης και Ασύλου, λαμβάνοντας υπόψιν την πρόσφατη εισήγηση της Υπηρεσίας Ασύλου και όλες τις επικαιροποιημένες πληροφορίες για την επικρατούσα κατάσταση στην Τουρκία αναφορικά με τις συνθήκες διαβίωσης και τα ανθρώπινα δικαιώματα συγκεκριμένων κατηγοριών αιτούντων διεθνούς προστασίας, η Τουρκία πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστεί ασφαλής χώρα.Πρόκειται ίσως για την σημαντικότερη νομική αλλαγή στο άσυλο εδώ και πολλά χρόνια στη χώρα μας. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η Τουρκία θα πρέπει να αναλάβει αυτή την εξέταση αιτημάτων διεθνούς προστασίας αιτούντων με χώρα καταγωγής τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και τη Σομαλία, καθ’ ότι αποδεδειγμένα δεν κινδυνεύουν στο έδαφός της λόγω φυλής, θρησκείας, ιθαγένειας, πολιτικών πεποιθήσεων ή συμμετοχής τους σε ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα και δύνανται να αιτηθούν τη χορήγηση ασύλου στην Τουρκία έναντι της Ελλάδας.Ο χαρακτηρισμός της Τουρκίας ως ασφαλούς τρίτης χώρας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστευτικών ροών και της εγκληματικής δράσης των κυκλωμάτων λαθροδιακινητών.
Ως προϊόν συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, η Κοινή Υπουργική Απόφαση είναι απολύτως σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο και θωρακίζει το νομικό οπλοστάσιο της Ελλάδας έναντι αιτημάτων πολιτών από χώρες όπως η Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και η Σομαλία, που αντικειμενικά δεν έχουν λόγο να μη θεωρούν την Τουρκία ασφαλή χώρα. Πιστεύω κυρία πρόεδρε να μην έχετε αντίρρηση.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required