16 Ιουν 2021

Η απεργιακή κινητοποίηση στη Σάμο για το εργασιακό νομοσχέδιο

Με αφορμή τη σημερινή πανελλαδική απεργικασή κινητοποίηση ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά θέματα, το Εργατικό Κέντρο Σάμου, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε για την κινητοποίση στη Σάμο, αναφέρει:

«Αγωνιστική απάντηση ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο δόθηκε με τη σημερινή απεργία και απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί από την πλατεία Πυθαγόρα στη Σάμο. Οι διαδηλωτές έστειλαν μήνυμα ότι αγωνιζόμαστε για να υπερασπιστούμε τη μεγαλύτερη κατάκτησή μας, το 8ωρο! Παλεύουμε για να καταλήξει στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας το νομοσχέδιο έκτρωμα του υπουργού της μεγαλοεργοδοσίας και των εφοπλιστών, Χατζηδάκη.

Στην απεργιακή συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Μανώλης Παχυμανώλης, Γραμματέας της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ και την κεντρική ομιλία έκανε ο Μάριος Βαλωμένος, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Σάμου και γραμματέας του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού.

Μάριος Βαλωμένος

Μανώλης Παχυμανώλης


Οι ομιλητές εξέφρασαν αλληλεγγύη στους συναδέλφους ναυτεργάτες, οι οποίοι κόντρα στην προσπάθεια ποινικοποίησης της απεργίας τους από την κυβέρνηση και στη συκοφάντηση από τα «παπαγαλάκια» τους σε κεντρικά ΜΜΕ απέργησαν καθολικά. Τόνισαν ότι το νομοσχέδιο όχι μόνο δεν είναι προοδευτικό και υπέρ των εργαζομένων όπως λέει η κυβέρνηση αλλά αντίθετα εκφράζει την πρόοδο που θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι για να εκμεταλλεύονται ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους και να μεγαλώνουν τα κέρδη τους. Όσο όμως και να θέλουν «σιγή νεκροταφείου» απέναντι στην αντεργατική -αντιλαϊκή πολιτική τους, οι εργαζόμενοι δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.

Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα και θα ‘ναι ντάλα μεσημέρι όταν Νόμος θα γίνει το δίκιο του εργάτη. Το νομοσχέδιο να μην περάσει, να μην ψηφιστεί, να αποσυρθεί!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required