27 Ιουλ 2021

“Ανθρώπων Τέχνη..." Διοργάνωση 1ου Φεστιβάλ Τέχνης από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου-Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου- Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Τέχνης Βορείου Αιγαίου "Ανθρώπων Τέχνη..." έχοντας ως στόχο αυτή η πρώτη προσπάθεια να εμπλουτιστεί μελλοντικά και να αποτελέσει την ομπρέλα για όλες τις συλλογικές ή μεμονωμένες προσπάθειες ανάδειξης των Δημιουργών και της Τέχνης των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου.


Η Περιφερειακή Αρχή συνεπής στην πολιτική της πεποίθηση ότι η Τέχνη των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου ήταν, είναι και θα είναι η διαχρονική πολύτιμη Ταυτότητα των νησιών μας δεν αγκαλιάζει μόνον ότι γίνεται στον τομέα του Πολιτισμού από Συλλόγους και φορείς. Δημιουργεί και την προοπτική δυνητικά το Φεστιβάλ "Ανθρώπων Τέχνη..." να αποτελέσει Καλλιτεχνικό Θεσμό για το Βόρειο Αιγαίο.Κ. Μουτζούρης - Α. Αντωνέλλη

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης και η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Οικονομικών, κ. Αναστασία Αντωνέλλη, ανέφεραν μεταξύ άλλων:

«Ελπίζουμε η φετινή πρώτη προσπάθειά μας να αγκαλιαστεί απ τους κατοίκους τους οποίους και προσκαλούμε να προμηθευτούν προσκλήσεις για την δωρεάν είσοδό τους σε κάθε εκδήλωση από τις κατά τόπους Π.Ε, δύο μέρες πριν από κάθε εκδήλωση (για την Λέσβο από το κτίριο στην Ανδρομέδας 15 (πρώην κλινική Σηφάκη) στον 3ο όροφο από την κ. Χαλτκιώτη Βασιλική, για τη Χίο από τα γραφεία της Π.Ε. Χίου, για τη Σάμο στο Βαθύ από τα Γραφεία της Π.Ε. Σάμου Δερβενακίων 1 στον 1ο όροφο από την κ. Έφη Βασιλειά και στο Καρλόβασι από τα γραφεία της Π.Ε. Σάμου, για τη Λήμνο από το Επαρχείο Λήμνου στον 1ο όροφο και για την Ικαρία από το Επαρχείο Ικαρίας).

Ευχαριστούμε τους κ.κ. Πανουράκη Βασίλη, Μπουγδάνο Παντελή, Βλάτα Άγγελο και Λουκά Λουκά για την άψογη συνεργασία και βοήθεια.

Ευχαριστούμε επίσης από καρδιάς:

Στην Λέσβο: Την Εφορεία Αρχαιοτήτων και τον κ. Τριανταφυλλίδη για την στήριξη της όλης προσπάθειας καθώς επίσης και για την δωρεάν παραχώρηση του χώρου στο Επάνω Κάστρο. Τον Πολιτιστικό Σύλλογο το "Μπουρίνι" για την ευγενική και αφιλοκερδή οργανωτική υποστήριξη .

Στη Χίο: Τον Δήμο Χίου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου για τη δωρεάν παραχώρηση των χώρων των εκδηλώσεων. 

Στη Σάμο: Τον Δήμο Δυτικής & Ανατολικής Σάμου για τη δωρεάν παραχώρηση των χώρων των εκδηλώσεων και την οργανωτική υποστήριξη. Τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Κωνσταντίνου «Αρίσταρχος ο Σάμιος» για την ευγενική και αφιλοκερδή οργανωτική υποστήριξη.

Στη Λήμνο: Τον Δήμο Λήμνου για τη δωρεάν παραχώρηση του Υπαίθριου Θεάτρου Μούδρου. Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μούδρου για την ευγενική και αφιλοκερδή οργανωτική υποστήριξη.

Στην Ικαρία: Τον Δήμο Ικαρίας για την παραχώρηση του χώρου και την ευγενική και αφιλοκερδή οργανωτική υποστήριξη.

Η δημιουργία του Φεστιβάλ «Ανθρώπων Τέχνης» αποτελεί μια πρωτόγνωρη για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προσπάθεια αναπτυξιακής διαδικασίας προκειμένου το πολιτιστικό προϊόν των νησιών του Βορείου Αιγαίου να αποτελέσει πηγή στρατηγικού σχεδιασμού για την αναπτυξιακή προοπτική των νησιών του Β.Αιγαίου. Έγινε με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και ταυτότητας του Βορείου Αιγαίου και με κύριο σκοπό την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της εφευρετικότητας της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είναι η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα, η οποία ακολουθώντας την πρακτική του Υπουργείου Πολιτισμού στηρίζει οικονομικά τους επαγγελματίες καλλιτέχνες- μουσικούς που κατοικούν μόνιμα στα νησιά μας. Η ενέργεια αυτή συμβαδίζει απόλυτα με την πεποίθηση της Περιφερειακής Αρχής ότι όπου υπάρχει νομικό πλαίσιο και πληρούνται οι προϋποθέσεις ο ΄Β βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης οφείλει να στηρίξει τους κλάδους εκείνους που επλήγησαν περισσότερο από την Πανδημία. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είναι μια από τις λίγες Περιφέρειες στην Ελλάδα που αποκτά δικό της αποκλειστικά πολιτιστικό Φεστιβάλ.». ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:

Λέσβος:

· 1/08/2021 παράσταση «ΙΚΕΤΙΔΕΣ» Επάνω Κάστρο Μυτιλήνης ώρα 21.30

· 2/08/2021 Συναυλία Ντόπιων Μουσικών Επάνω Κάστρο Μυτιλήνης ώρα 19.00

· 6/08/2021 παράσταση «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» Επάνω Κάστρο Μυτιλήνης ώρα 21.00

Χίος:

· 29/07/2021 παράσταση «ΙΚΕΤΙΔΕΣ» Ανοιχτό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης (περιοχή Καστρομηνά) ώρα 21.30

· 3/08/2021 Συναυλία Ντόπιων Μουσικών Κεντρική Πλατεία Χίου «Ν.Πλαστήρα» ώρα 19.30

· 4/08/2021 παράσταση «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» Αρχαιολογικός Χώρος Οθωμανικών Λουτρών, κάτω Κάστρο Χίου ώρα 21.00

Σάμος:

· 28/07/2021 Συναυλία Ντόπιων Μουσικών προαύλιο χώρο Γυμνασίων Σάμου ώρα 19.00

· 31/07/2021 παράσταση «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» Αρχαιολογικός Πορφυριάδα Σχολή Καρλοβάσου ώρα 21.00

Ικαρία:

· 29/07/2021 παράσταση «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος ώρα 21.00

· 4/08/2021 Συναυλία Ντόπιων Μουσικών Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος ώρα 20.00


Λήμνος:

12/08/2021 «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» Υπαίθριο Θέατρο Μούδρου ώρα 21.00

14&15/08/2021 Συναυλία Ντόπιων Μουσικών Παραλία Θάνος της Λήμνου ώρα 21.00.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required