8 Ιουλ 2021

2 χρόνια διακυβέρνησης από τη Ν.Δ.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 2 ετών (7 Ιουλίου 2019), από την ανάληψη διακυβέρνησς της χώρας από τη Ν.Δ., ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. (Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας) Σάμου, κ. Γιάννης Μάρκου, εξέδωσε δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρονται τα ςξής:


«Συμπληρώνονται σήμερα 2 χρόνια από την ημέρα που η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισαν τις εκλογές. Στα δυο χρόνια αυτά της διακυβέρνησης από την ΝΔ, η Κυβέρνηση αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες, μη αναμενόμενες, όπως ήταν η πανδημία, η οποία λειτούργησε ως φρένο στην ανάπτυξη και στοίχησε τη ζωή πολλών συμπολιτών μας. Η κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και η εργαλειοποίηση των μεταναστών οδήγησαν σε δύσκολες καταστάσεις τόσο στα νησιά μας όσο και στον Έβρο. Η επιτυχία ωστόσο στην εξωτερική πολιτική, απομόνωσε την Τουρκία και την έθεσε εκτός συζητήσεων ώστε να αποτελεί εγγυήτρια δύναμη στη Μεσόγειο. Ενισχύσαμε τη σχέση μας με τους συμμάχους μας , την Γαλλία και την Αμερική και έγινε η χάραξη νέων ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ιταλία.

Η στήριξη του ΕΣΥ με τη δημιουργία νέων ΜΕΘ και οι προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία, οι προσλήψεις στις ένοπλες δυνάμεις και ο εξοπλισμός σε μέσα , η μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή, οι διαχείριση κρίσεων από την οργάνωση της Πολιτικής Προστασίας, οι μεγάλες επενδύσεις όπως το Ελληνικό, είναι ορισμένα από αυτά που δεσμεύθηκε και έκανε πράξη η κυβέρνηση .Ακόμη θα προχωρήσουν και οι προσλήψεις μονίμου χαρακτήρα 11.700 εκπαιδευτικών που είχαν να γίνουν εδώ και 12 χρόνια.

Ειδικά για τη Σάμο που επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό , με ενέργειες του Βουλευτή του Ν. Σάμου, καθηγητή κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη, δεσμεύθηκαν 125.000.000 ευρώ για την στήριξη και την αποκατάσταση των ζημιών.

Εδώ και 2 χρόνια νιώσαμε όλοι ότι επιτέλους γίναμε κράτος και η επανεκκίνηση ήρθε. Η σκληρή δουλειά και ο προγραμματισμός έφεραν αποτελέσματα. Οι πολίτες πλέον γνωρίζουν και έχουν μέτρο σύγκρισης. Συνεχίζουμε!

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Σάμου
Γιάννης Μάρκου»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required