16 Ιουλ 2021

Στον αέρα με το πρώτο χάραμα τα εναέρια μέσα - Έρχονται στο νησί 52 πυροσβέστες & 22 οχήματα

Το Beriev-200 εν δράσει, νωρίς το πρωί
Με το πρώτο φως της ημέρας οι πιλότοι των πτητικών μέσων πυρόσβεσης, πριν τις 6 το πρωί, ξεκίνησαν ρίψεις νερού στις περιοχές που έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Λίγο πριν τις 6 π.μ. και τα Canadair έχουν ξεκινήσει ρίψεις νερού πάνω από τις φλεγόμενες περιοχές (Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα")

Ενισχύονται επιπλέον οι δυνάμεις και επιχειρούν 85 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 οχήματα, 5 αεροσκάφη (4 CL-415 και το Beriev-200) καθώς και 6 ελικόπτερα ενώ προσεγγίζουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά 52 πυροσβέστες με 22 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζουν ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο εθνικός διοικητής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης 
(αντιστράτηγος ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος ενώ είχε διατελέσει και διοικητής Π.Υ. Σάμου).

Κανένα περιστατικό που να χρήζει ιατρικής φροντίδας

Με ανακοίνωσή του, ο διοικητής του Νοσοκομείου Σάμου, Νίκος Στεφανής, γνωστοποίησε ότι δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά που να χρήζουν ιατρικής φροντίδας, από το χώρο των πύρινων μετώπων.

«Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πυρκαγιάς στους Βουρλιώτες Σάμου, το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, έθεσε σε ετοιμότητα το Γ.Ν. Σάμου και το Κ.Υ. Καρλοβάσου, καθώς και σε πλήρη ετοιμότητα τα πληρώματα του ΕΚΑΒ.

Δεν έχουν αναφερθεί έως τώρα, ούτε έχουν προσέλθει πολίτες ή πυροσβέστες και εθελοντές με προβλήματα, που να χρήζουν ιατρικής παρακολούθησης.

Η μάχη από όλους συνεχίζεται και θα τα καταφέρουμε.».

 

Ο καιρός είναι σύμμαχος αφού σήμερα προβλέπονται άνεμοι από 2 έως 3 Μποφόρ. Ας ευχηθούμε, οι τιτάνιες προσπάθειες που έχουν γίνει από όσους έδρασαν και συνεχίζουν να δρουν στα μέτωπα της φωτιάς, να στεφθούν από επιτυχία με πλήρη έλεγχο της κατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required