29 Ιουλ 2021

Μονοδρομήθηκε η οδός Καλλιστράτους

Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα"
Με δελτίο Τύπου ο Δήμος Ανατολικής Σάμου έκανε γνωστή τη μονοδρόμηση, εκ νέου, της οδού Καλλιστράτους, σημειώνοντας για το σκεπτικό της απόφασης τα εξής:

«Με αφορμή το αίτημα που υποβλήθηκε προ λίγων ημερών από συμπολίτες μας σχετικά με την οδό Καλλιστράτους, η Υπηρεσία προέβη στην διερεύνηση του ισχύοντος καθεστώτος, και παρατίθενται τα παρακάτω:

Με την υπ΄αριθμ. 132/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του τέως Δήμου Σάμου αποφασίστηκε ομόφωνα: «… Η εξάμηνη πιλοτική εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων πόλεως Σάμου στη Θέση Καλάμι Τμήμα Νοσοκομείου – Γάγκου…», η οποία νομιμοποιήθηκε και δημοσιεύτηκε στο υπ΄αριθμ. ΦΕΚ 376 Β΄/08-02-2018,

Στις 23-04-2019 το Δημοτικό Συμβούλιο του τ. Δήμου Σάμου ομόφωνα αποφάσισε: «Την παγίωση της αμφιδρόμησης της οδού Καλλιστράτους καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, με την δέσμευση ότι θα εξευρεθούν χώροι στάθμευσης, εφόσον η πιλοτική κυκλοφοριακή παρέμβαση λειτούργησε χωρίς σημαντικά προβλήματα».

Οι χώροι στάθμευσης που αναφέρονται στην απόφαση ΔΣ ουδέποτε αποκτήθηκαν από το Δήμο Σάμου με αποτέλεσμα να μην εξασφαλίζονται οι δεσμεύσεις της Απόφασης.

Στη συνέχεια η αρμόδια Δ/νση Τεχνικού ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, στην οποία διαβιβάστηκε η απόφαση, με έγγραφο αρ. πρωτ. 46847/Φ. ΜΟΕ /30/08/2019 γνώρισε ότι: «… όπως προβείτε σε λήψη νέας απόφασης για την μόνιμη αμφιδρόμηση που θα συμπεριλαμβάνει και τους προαναφερόμενους χώρους στάθμευσης οχημάτων...».

Επειδή σύμφωνα με το προαναφερθέν έγγραφο δεν νομιμοποιήθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου προκειμένου να εκδοθεί ΦΕΚ, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου , υποχρεούται άμεσα να επαναφέρει από σήμερα 28-07-2021 που έλαβε γνώση του θέματος, σε συνεργασία με την Δ/νση Τροχαιας Σάμου, την προηγούμενη κατάσταση, δηλαδή την μονοδρόμηση της οδού Καλλιστράτους

Το εν λόγω θέμα θα επανέλθει στα αρμόδια όργανα προκειμένου να επανεξεταστεί, τηρουμένων των νόμιμων διαδικασιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required