12 Ιουλ 2021

ΕΟΣΣ - Ειδοποίηση για ψεκασμό προς τους αμπελοκαλλιεργητές

Ειδοποιούνται οι αμπελοκαλλιεργητές που έχουν αμπέλια στις περιοχές: Βουρλιωτών, Μανωλατών και Αμπέλου στο ύψος των χωριών, Καρλοβάσου μέχρι Σακουλέικα, Λέκας, Κοντεΐκων, Αγίων Θεοδώρων και Πύργου, να ψεκάσουν από σήμερα Δευτέρα, 12 Ιουλίου και μέχρι δύο μέρες το αργότερο, για αντιμετώπιση της ευδεμίδας (σαπίλας) με ΧΕΛΓΚΑΡ ή άλλο εντομοκτόνο που να περιέχει την ίδια δραστική ουσία (Fenoxycarb 25%).
Στην παρούσα φάση η χρήση πυρεθρινοειδών (Bulldock, Karate, Decis κλπ) ή άλλων εντομοκτόνων δεν είναι αρκετά αποτελεσματική και δεν συστήνεται.

Οι βιοκαλλιεργητές που έχουν αμπέλια στις παραπάνω περιοχές πρέπει να χρησιμοποιήσουν αποκλειστικά τα σκευάσματα Βακίλου Θουριγγίας (Αγκρί, Μπακτοσπεϊνη, Μπακτεσίν) κάνοντας τον πρώτο ψεκασμό ή σκόνισμα σε πέντε μέρες από σήμερα και επανάληψη σε 10 – 15 μέρες.

Κατά τις επεμβάσειςπρέπει να βρέχονται ή να σκονίζονται σχολαστικά τα σταφύλια και μπορεί, να συνδυαστούν με σκευάσματα για ωίδιο με μικρή υπολειμματική δράση.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται άλλα εντομοκτόνα εκτός των προτεινόμενων γιατί υπάρχει κίνδυνος υπολειμμάτων στο προϊόν.

Για περισσότερες πληροφορίες οι παραγωγοί να απευθύνονται στους Γεωπόνους του Ε.Ο.Σ. Σάμου στα τηλέφωνα 22730-87510 και 22730-35760.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required