20 Ιουλ 2021

Συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών με τον γ.γ. του Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Ι.Α.Μ.Ε.Ι.

Με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, συναντήθηκε ο σαμιακής καταγωγής γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Σωματείου Αναγνωρισμένων Μουσικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, κ. Πέτρος Παριανός, την Τρίτη 29 Ιουνίου, και συζήτησε μαζί του για μία ώρα περίπου, μέτρα για την οικονομική ενίσχυση των Ωδείων, των Μουσικών Σχολών και των Σχολών Βυζαντινής Μουσικής.

Ο γενικός γραμματέας κ. Πέτρος Παριανός παρουσίασε με λεπτομερή στοιχεία την δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Μ.Ε.Ι. μετά τις πολύμηνες αναστολές λειτουργίας τους. Ο υπουργός με στοχευμένες ερωτήσεις, αλλά και σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, επιβεβαίωσε ότι το 2020 επήλθε 60% μείωση στα έσοδα των Μ.Ε.Ι. Κατανοώντας ότι ο κλάδος βρίσκεται σε μεγάλη δυσκολία για να επιτελέσει το λειτούργημα του, και αφού ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, υποσχέθηκε ότι είναι πρόθεση της κυβέρνησης να βρεθεί τρόπος για την ενίσχυση των Ωδείων και των Μουσικών Σχολών, περιλαμβάνοντάς τα σε κάποιο από τα υφιστάμενα μέτρα στήριξης.


Η συνάντηση αυτή ολοκλήρωσε την συγκεκριμένη φάση ενεργειών του Δ.Σ. του ΠΑΣΙΑΜΕΙ, και πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της απόφασης ΔΣ. 24 / 24-05-2021, της σχετικής επιστολής «Για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων Ωδείων & Μουσικών Σχολών» που εστάλη προς τους οικονομικούς υπουργούς την ίδια ημέρα, και δημοσιεύτηκε στην Ιστοσελίδα pasiamei.org .

Το ΠΑΣΙΑΜΕΙ συνεχίζει να αγωνίζεται με κάθε τρόπο για τα Ωδεία, τις Μουσικές Σχολές, τις Σχολές Βυζαντινής Μουσικής, τους εργαζόμενους σε αυτά, τους σπουδαστές και τους απόφοιτους τους, αλλά και την Μουσική Παιδεία της Ελλάδας στο σύνολο της. Επόμενη συνάντηση θα είναι με την υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη με θέμα την διαβάθμιση των Πτυχίων & Διπλωμάτων των Ωδείων και Μουσικών Σχολών (εθνικός τίτλος σπουδών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required