16 Ιουλ 2021

Το τέλος του εφιάλτη - Συνεχής αύξηση των δυνάμεων κατάσβεσης

Ότι θα ήταν διαφορετική ημέρα η σημερινή, όσον αφορά την έκβαση της μεγάλης πυρκαγιάς που έπληξε τη Σάμο το μεσημέρι της Πέμπτης, ήταν φανερό από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σύμμαχος ο καιρός, με απουσία ανέμων, συνεχείς ρίψεις νερού με τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης και μεγάλη δύναμη επίγειων δυνάμεων υποστήριξαν με τον καλύτερο τρόπο την εξάλειψη φλόγας σε όλα τα μέτωπα και έλεγχο της κατάστασης.


Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη δασική πυρκαγιά της Σάμου με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΑΚ που μεταφέρθηκαν με επιβατικό πλοίο του Πυροσβεστικού Σώματος σήμερα το πρωί, ενώ αποβιβάστηκαν στο νησί τα πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματά τους, που αναχώρησαν από Πειραιά χθες το βράδυ με το πλοίο «AQUA JEWEL» της ναυτιλιακής εταιρείας SEAJETS, η οποία προσφέρθηκε για την δωρεάν ακτοπλοϊκή μεταφορά των πυροσβεστικών δυνάμεων, μετά από επικοινωνίες με το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Συνολικά επιχειρούν, 162 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 39 οχήματα και περιοδικά οι δυνάμεις αεροπυρόσβεσης, με 5 Α/Φ (4 CL 415 και το Beriev-200) και 6 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν ο Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες Ο.Τ.Α.Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζουν ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο εθνικός διοικητής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης.

Σε γενική επιφυλακή παραμένουν όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Επικράτειας.

Το Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχει ενεργοποιηθεί από εχθές στο νησί της Σάμου για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Επίσης, σήμερα το μεσημέρι, ενισχύθηκαν επιπρόσθετα οι πυροσβεστικές δυνάμεις με 42 πυροσβέστες που μεταφέρθηκαν με αεροσκάφος της Γ.Γ.Π.Π. από Αθήνα και Θεσσαλονίκη στη Σάμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required