7 Ιουλ 2021

Αλέξανδρος Λυμπέρης: «Η Σάμος δεν είναι Μύκονος» - Μιλώντας για τους εμβολιασμούς

Στην "Καθημερινή", 4 δήμαρχοι της χώρας μίλησαν για το θέμα των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού. Μεταξύ αυτών και ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης. Ακολουθεί το σχετικό δημοσίευμα.

«Την ίδια ώρα, στη Σάμο όπου το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης είναι περίπου στο 40%, ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμπέρης, επισημαίνει χαρακτηριστικά πως το νησί «δεν είναι Μύκονος», καθώς δεν έχει επικρατήσει ο «εμβολιαστικός τουρισμός».

Όπως είπε, δεν πρέπει να υπάρχει η δικαιολογία της φοβίας για κάποιο σκεύασμα, γιατί τώρα υπάρχουν όλες οι επιλογές και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η διαδικασία από εδώ και εμπρός θα πάει καλύτερα.

Βέβαια, σύμφωνα με τον δήμαρχο Δυτικής Σάμου, υπάρχουν και οι «ανόητα προβληματισμένοι, για να μην τους χαρακτηρίσω ανόητους, και για αυτούς κάνουμε αγώνα».

«Είναι ζήτημα εθνικής ανάγκης. Θα απευθυνθούμε άμεσα στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και αν είναι θέμα μετακίνησης θα ανταποκριθούμε άμεσα», σημείωσε.

Ερωτηθείς για τη στάση της τοπικής Μητρόπολης, ανέφερε πως ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιος, είναι στη «γραμμή» του Αρχιεπισκόπου, ενθαρρύνοντας και προτρέποντας τους πιστούς να εμβολιαστούν άμεσα.».

Πηγή: kathimerini.gr

8 σχόλια:

konpanou είπε...

Οταν απευθύνεσαι κ. Λυμπέρη στο 60% η στο 50% του πληθυσμού του νησιού η και της επικράτειας γενικότερα, να προσέχεις τι λες γιατί οι προβληματισμένοι άνθρωποι είναι αυτοί που σου έδωσαν το αξίωμα να τους αποκαλείς ανόητους και αυτοί οι ίδιοι θα στο πάρουν πίσω όταν θα έλθει ή ώρα. Το πιοί είναι ανόητοι θα αποδειχθεί στο μέλλον και εν πάσει περιπτώσει αν είναι τόσο σίγουροι οι εξουσιαστές για την ανοησία μας γιατί δεν κάνουν τον εθελοντισμό υποχρέωση να ξεμπερδεύουμε?

Αγγελος είπε...

Ο αυνανισμός αν και διαδεδομένος, θεωρείται ταμπού για τους περισσότερους ανθρώπους. Παλαιότερα δε, εθεωρείτο και επιβλαβής για τη σωματική και την ψυχική υγεία. Μέχρι τις αρχές του εικοστού αιώνα η επίσημη ιατρική θέση ήταν ότι ο αυνανισμός προκαλεί σοβαρές βλάβες στην πνευματική και σωματική υγεία. Πολλές σοβαρές αρρώστιες αποδίδονταν στον αυνανισμό και πολλοί γιατροί της εποχής εκείνης περιέγραφαν ένα σχετικό σύνδρομο που ονομαζόταν «εκφυλιστική νόσος». Χαρακτηριστικό το απόφθεγμα ενός Γάλλου ιατρού για τον αυνανισμό, «κατά την γνώμη μου ούτε η πανούκλα, ούτε ο πόλεμος, ούτε η ευλογιά, ούτε ένα πλήθος παρόμοιων διαβόλων έχει τόσο καταστροφικό αποτέλεσμα για την ανθρωπότητα από την συνήθεια του αυνανισμού. Είναι το στοιχείο καταστροφής της πολιτισμένης κοινωνίας». Για τους ψεκασμένους αρνητές των εμβολίων και των προφυλάξεων, είναι σίγουρο πως ισχύει η παλαιότερη, ως άνω θεώρηση για τον αυνανισμό, εξού και το σύνδρομο της εκφυλιστικής νόσου, που παρουσιάζουν.

konpanou είπε...

Την έχεις σπουδάσει βλέπω την τέχνη, Αγγελε...

Αγγελος είπε...

Πάντως βλέπω πως στην διάγνωση δεν έπεσα έξω και μάλιστα με την στάση σου επιβεβαιώνεις την θεωρία του μεγάλου διανοούμενου και φιλόσοφου του 20ου αιώνα Λίλυ Τόμλιν, που έλεγε πως "Έχουμε λόγο να πιστεύουμε, πως ο άνθρωπος αρχικά περπάτησε όρθιος, για να απελευθερώσει τα χέρια του, για τον αυνανισμό".Είσαι η τρανταχτή απόδειξη αυτής της θεωρίας.

konpanou είπε...

Τι λες βρε παιδί μου!!! Εδώ μιλάμε για μεγάλο επιστήμονα(!) με μεταπτυχιακό στη μα.....!! Συγχαρητήρια για την διάγνωσή σου και εις ανώτερα σου εύχομαι παιδί μου.

Αγγελος είπε...

konpanou, από τις ώρες που σχολιάζεις, (6:04, 6:02 και 6:04 π.μ.), προκύπτει πως εξ' όρθρου βαθέος στη δουλειά. Σε βλέπω σύντομα δεξιοτέχνη στο παίξιμο του βιολιού.

ΣΟΝΙΑ είπε...

Το τι θα κάνω εγώ στο σώμα μου αφορά εμένα κι όχι τον κάθε Δήμαρχο. Επίσης μπορούμε να δούμε το χαρτάκι του εμβολιασμού του που θα μας πει ο καθένας ότι είμαστε κι ανόητοι. ΩΣ ΕΔΩ

Αγγελος είπε...

Σόνια, "σώμα μου φτιαγμένο από πηλό,σώμα μου κάνεις ό, τι θέλεις το μυαλό.Σώμα μου, απόψε επαναστάτησες χωρίς ψυχή με άφησες, οι Ερινύες θα 'ρθουνε όπου κι αν πας.
Σώμα μου, βουλιάζεις στο δρόμο που πατάς". Βεβαίως και κάνεις ότι θέλεις το σώμα σου, αρκεί να μην είσαι κινητή μονάδα μετάδοσης αρρώστιας, γιατί τότε υπάρχουν και ποινικές επιπτώσεις.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required