19 Ιουλ 2021

Εκδηλώσεις για τον Δημοκρατικό Στρατό Σάμου

Η Τομεακή Επιτροπή Σάμου και οι Κομματικές Οργανώσεις της, τιμούν τον αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου (1947-1949) και τη θυσία των μαχητών του με σειρά εκδηλώσεων. Συγκεκριμένα:

· Η ΚΟ Μαραθοκάμπου σας καλεί την Παρασκευή 23 Ιουλίου, και ώρα 19.30, στην πλατεία Μαραθοκάμπου όπου θα πραγματοποιηθεί:

- Παρουσίαση του Βιβλίου της Τομεακής Επιτροπής Σάμου: «Ιστορικά Αποτυπώματα. Η συμβολή του ΚΚΕ στο εργατικό και επαναστατικό κίνημα στη Σάμο», από τον Κώστα Τζίχα μέλος της Τ.Ε. Σάμου του ΚΚΕ.

- Θα ακολουθήσει μικρό μουσικό πρόγραμμα από τη Νανά Νικολάου η οποία θα διαβάσει απόσπασμα από το βιβλίο «Ο Αγώνας του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου» και θα απαγγείλει.

· Την Κυριακή 25 Ιουλίου, και ώρα 11.00 στον Κέρκη, θέση Ξυνιάς η Τ.Ε. Σάμου του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική εκδήλωση τιμής και μνήμης στους μαχητές και τις μαχήτριες του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου (Πρόσβαση: από Ανεμογεννήτριες και Κοσμαδαίους).

· Την Κυριακή 8 Αυγούστου στις 11 το πρωί η ΚΟΒ Καρλοβάσου του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτικό μνημόσυνο στο κοινοτάφιο μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού στη Λέκκα.

Στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Σάμου
αναφέρει τα εξής:

«Ο αγώνας του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, μας δίνει δύναμη, μας εμπνέει, μας προσφέρει πείρα, γνώση και διδάγματα, αφού με περηφάνια ο λαός ύψωσε το μπόι του απέναντι στους εκμεταλλευτές του.

Οι ίδιοι εκμεταλλευτές, οι καπιταλιστές, διαφεντεύουν και σήμερα τις ζωές μας. Είναι αυτοί που θησαυρίζουν πάνω στη ζωή, την υγεία και τον πόνο των ανθρώπων, είναι αυτοί που οδηγούν στη σύγχρονη σκλαβιά τη νέα γενιά, που θέλουν αμόρφωτα τα παιδιά από φτωχά λαϊκά στρώματα, που αλλάζουν σύνορα, βασανίζουν λαούς και γεννάνε προσφυγιά.

Το ΚΚΕ, με όπλο τις αποφάσεις του 21ου Συνεδρίου του, απαντά στις ανάγκες και τα προβλήματα του λαού με τη θέση του και τη δράση του για την αναγέννηση της ταξικής πάλης για την πραγματική ανατροπή, τη δημιουργία της νέας κοινωνίας, το Σοσιαλισμό – Κομμουνισμό.».

1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Πέντε χρόνια πριν εγκαταλείψει τον μάταιο τούτο κόσμο, ο Λεωνίδας Κύρκος σε συνεντευξη στην Καθημερινη έλεγε. «Με πιάνει τρόμος άμα σκεφτώ ότι αν νικούσε τότε η επανάστασή μας θα είχαμε πρωθυπουργό τον Μάρκο, έναν γελοίο άνθρωπο που είδα από κοντά και κατάλαβα πόσο γελοίος ήταν, θα είχαμε υπουργό Οικονομικών τον Μπαρτζώτα, θα είχαμε υπουργό της Παιδείας π.χ. τον Στρίγγο, θα είχαμε υπουργό των Εσωτερικών τον άλλον, τον ανεκδιήγητο άνθρωπο που ήρθε από την Κρήτη, τον Βλαντά, ο οποίος ήταν για την εποχή εκείνη ένας ήρωας για τη νεολαία, γραμματέας της νεολαίας κ.τ.λ. Άνθρωποι γελοίοι, χωρίς καμιά παιδεία για να παίξουν έναν ουσιαστικό ρόλο, σαν αυτόν που φιλοδοξούσαν να παίξουν». Εντάξει λοιπόν, Λεωνίδα, αναπαύσου εσύ εν ειρήνη. Χαίρομαι πολύ που δεν πρόλαβες να δεις τον εφιάλτη σου να ζωντανεύει, όπως τον είδαμε εμείς με τον Σύριζα και δεν πιστεύαμε στα μάτια και στ’ αυτιά μας. Υποθέτω ότι εκεί που βρίσκεσαι, θα μας έχεις ακόμα σε καμιά κάποια υπόληψη γιατί τα νέα φαντάζομαι δεν φτάνουν τόσο ψηλά.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required