30 Ιουλ 2021

Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Σάμου υποστηρίζει την απόφαση ακύρωσης ανοιχτών εκδηλώσεων

«Με το παρόν Δελτίο Τύπου η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Σάμου θέλει να ενημερώσει όλους τους φορείς του τουρισμού καθώς και όλους τους συμπολίτες μας, πως υποστηρίζουμε ενεργά την απόφαση του Δήμου Ανατολικής Σάμου να ακυρωθούν λόγω πανδημίας όλες οι ανοιχτές πολιτιστικές εκδηλώσεις (5, 6, 19 & 20/8).

Οι χθεσινές ανακοινώσεις του Εθνικού οργανισμού Υγείας (29 Ιουλίου), έρχονται να επιβεβαιώσουν τους φόβους μας και την απόλυτη ανάγκη για λήψη δραστικών αποφάσεων. Βάσει της επιδημιολογικής εικόνας και των δεδομένων του νησιού μας, η Σάμος βρίσκεται πλέον στο κίτρινο επίπεδο και στόχος μας πρέπει να είναι να παραμείνει εκεί ή ακόμα ιδανικότερα, λαμβάνοντας όλα τα κατάλληλα μέτρα, να επιστρέψουμε στην πρότερη πράσινη κατηγοριοποίηση.

Μέριμνα όλων πρέπει να είναι η μακροπρόθεσμη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων και η καλή επιδημιολογική μας εικόνα. Αναμφισβήτητα, όλοι προσδοκούσαμε στις εορταστικές εκδηλώσεις για μια τόνωση της αγοράς αλλά και για την διαφήμιση του νησιού μας. Όμως, οι στόχοι μας πλέον έχουν αλλάξει και στόχος όλων μας πρέπει να είναι η διαφύλαξη της τουριστικής περιόδου που αυτή τη στιγμή πλησιάζει στην κορύφωσή της και δείχνει να εξελίσσεται θετικά, με πολύ καλές πληρότητες για τους υπόλοιπους 3 μήνες και το σενάριο επιμήκυνσης της σεζόν μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου να είναι ρεαλιστικό και ο επιθυμητός μας στόχος.

Ας παραμείνουμε όλοι ενωμένοι και ας συμβάλουμε όλοι με την στάση μας σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο, ώστε να προχωρήσουν ακόμη περισσότερο οι διαδικασίες του εμβολιασμού και φυσικά να μη δημιουργούμε συνθήκες συνωστισμού και να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας. Οφείλουμε όλοι να επιδεικνύουμε συλλογική ευθύνη έναντι της πανδημίας και να προστατεύουμε το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου που είναι η υγεία.

Η Ένωση Ξενοδόχων Σάμου αλλά και όλοι οι τοπικοί επαγγελματίες του τουρισμού συνεχίζουμε να δουλεύουμε με αισιοδοξία και με κύριο γνώμονα μας την υγεία και την ασφάλεια κάθε επισκέπτη που θα προτιμήσει το νησί μας για να περάσει ένα αξέχαστο καλοκαίρι.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος,
Εμμ. Βαλής»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required