25 Αυγ 2021

Αναβαθμίζονται εμβληματικά κτίρια στον Δήμο Ανατολικής Σάμου

Δημοτικό Σχολείο Μυτιληνιών
Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της Πράξης «Αναβάθμιση Εμβληματικών Κτιρίων της Σάμου μέσω Παρεμβάσεων ΑΠΕ-ΕΞΕ και Καινοτόμες Δράσεις με Εφαρμογή σε όλη την Νησιωτική Ελλάδα» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «GR-Energy 2014-2021» του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με προϋπολογισμό 548.700,00€.

Οι τρείς κτιριακές δημοτικές υποδομές με συμβολική σημασία για τους κατοίκους για τις οποίες θα επιτευχθεί σημαντική ενεργειακή αναβάθμιση είναι: 

· Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός στο Άνω Βαθύ.
· Το Δημοτικό Σχολείο της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιληνιών.
· Το Πνευματικό Κέντρο της περιοχής των Μυτιληνιών.

Η Προτεινόμενη Πράξη ωστόσο δεν περιορίζεται μόνο στο κτιριακό απόθεμα. Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου επιθυμώντας να είναι από τους πρωτοπόρους στην περιοχή του Βορείου Αιγαίου περιέλαβε στην πρόταση:
· την εγκατάσταση δυο (2) ηλιακών σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και δύο (2) ηλεκτρικών οχημάτων στην πόλη της Σάμου και του Πυθαγορείου.
· την ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού της περιοχής του Πυθαγορείου.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου θυμίζουμε πως είναι πρωτοπόρος στον Θεσμό των Ενεργειακών Κοινοτήτων στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Υλοποιούμε ήδη προϋπολογισμό 170.000,00 € στα πλαίσια του προγράμματος INTERREG V-A Ελλάδα– Κύπρος 2014-2020 με τη πράξη με τίτλο «Ενεργοποιώντας Κοινότητες & Διασυνοριακά Πρότυπα για την Εξοικονόμηση Ενέργειας στα Δημόσια Κτίρια - ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΩ». Στο Εταιρικό αυτό Διασυνοριακό Σχήμα ο Δήμος Ανατολικής Σάμου συμμετέχει ως Επικεφαλής Εταίρος. Επίσης εκτελείται το έργο: «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΣΑΜΟΥ» προϋπολογισμού 178.940,34€.
Κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την δημοπράτηση της πράξης σε πλήρη αρμονία με τις απαιτήσεις της Πρόσκλησης, δράση η οποία θα αποφέρει οικονομικά και λειτουργικά οφέλη, ακολουθώντας την αρχή της βιώσιμης και περιβαλλοντικά φιλικής πολιτιστικής διαχείρισης.
Άλλωστε η αειφόρος ανάπτυξη είναι πολιτισμός και η περιβαλλοντική ευθύνη θεωρείται επιβεβλημένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required