20 Αυγ 2021

Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Σάμου: «Τα Σωματεία δεν θα δεχτούν καμία επίθεση στα δικαιώματα και την υγεία των εργαζομένων

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Σάμου (μέλη του όλοι οι υπάλληλοι του π. ενιαίου Δήμου Σάμου, αλλά ακόμη δεν έχει πραγματοποιηθεί η αλλαγή στο καταστατικό του συλλόγου για διαφορετική ονομασία μετά τον διαχωρισμό του Δήμου σε Ανατολικής και Δυτικής), αναφέρονται στο θέμα εμβολιασμού των εργαζομένων τονίζοντας ότι δεν θα δεχτούν καμία επίθεση στα δικαιώματα και την υγεία των εργαζομένων με άλλοθι το ζήτημα του εμβολιασμού και πως η μετατροπή του εμβολίου από ένα όπλο ενάντια στην πανδημία, σε εργαλείο για την επίσπευση αντεργατικών ανατροπών, είναι ο στόχος της κυβέρνησης με την ενεργητική στήριξη δημοτικών και περιφερειακών αρχών. Ακολουθεί ολοκληρωμένο το κείμενο της ανακοίνωσης:

«Τα συνδικάτα από την πρώτη στιγμή έχουν ταχθεί υπέρ του καθολικού, δημόσιου και δωρεάν εμβολισμού. Εχουν απαιτήσει να υπάρξει ολοκληρωμένη ενημέρωση των εργαζομένων από τους ειδικούς επιστήμονες και τους γιατρούς Εργασίας στους χώρους δουλειάς.

· Απαιτούμε άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς με ευθύνη του κράτους . Εβδομαδιαία τεστ στους εργαζόμενους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, αποκλειστικά με επιβάρυνση του κράτους.

· Ενίσχυση όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς (αναγκαίες αποστάσεις, θερμομετρήσεις, κατάλληλος αερισμός, ατομικά μέτρα προστασίας, καθημερινές απολυμάνσεις, διαλείμματα σε κατάλληλους χώρους κ.ά.)». «Δεν θα δεχτούμε καμία επίθεση στα εργασιακά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων. Καμία αναστολή σύμβασης, καμία απόλυση, καμία πειθαρχική δίωξη σε κανένα συνάδελφο.

Παράλληλα, το κράτος δεν έχει πάρει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο για την επίτευξη του τείχους ανοσίας, που πλέον ορίζεται πάνω από το 80%, δεν έχει εξασφαλίσει τον προληπτικό έλεγχο πριν από το εμβόλιο, τη φαρμακοεπαγρύπνηση μετά τον εμβολιασμό, την ανάπτυξη της δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που κατεξοχήν αποστολή της είναι ο εμβολιασμός. «Προκαλεί η κυβέρνηση με την υποκρισία της ότι δήθεν με το μέτρο αυτό θα προστατεύσει τους περιθαλπόμενους, όταν είναι η ίδια που αρνήθηκε και αρνείται ακόμα και σήμερα και μέσα σε συνθήκες πανδημίας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα από την υποχρηματοδότηση, τις εγκληματικές ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, τις απαράδεκτες πολλές φορές κτιριακές εγκαταστάσεις και εξοπλισμούς».

Την ώρα που οι δομές, ιδιαίτερα αυτές που αφορούν τη φροντίδα των πιο ευάλωτων λαϊκών στρωμάτων, είναι χρόνια υποστελεχωμένες, είναι απαράδεκτο, εγκληματικό να γίνονται διαθεσιμότητες με τέτοια ευκολία, δίχως να έχει προηγηθεί ουσιαστική ενημέρωση σε κάθε χώρο δουλειάς.

Λέμε ΝΑΙ στον μαζικό καθολικό εμβολιασμό, με στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων, με συνεχή ενημέρωση των εργαζόμενων για να καταπολεμηθούν διάφορες αντιεπιστημονικές, σκοταδιστικές θεωρίες, με πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, με αξιοποίηση όλων των ασφαλών εμβολίων και φαρμάκων. Λέμε ΟΧΙ στον "κοινωνικό αυτοματισμό" και τη στοχοποίηση εργαζομένων, στα σχέδια Κυβέρνησης βάζοντας τις Διοικήσεις να περάσουν σε απολύσεις και παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις». 

Πρόεδρος                                                   Γραμματέας
Βασίλειος Ζανταλής                          Βασιλική Τσερκεζίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required