7 Αυγ 2021

"Λαϊκή Συσπείρωση" Ανατολικής Σάμου: «Όλοι σε επιφυλακή και επαγρύπνηση»

Με αφορμή τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη σε ολόκληρη τη χώρα, η παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση" Δήμου Ανατολικής Σάμου, ζητά να συγκληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο, για μέτρα πυροπροστασίας. Στην ανακοίνωσή της σημειώνει τα εξής:

«Παρακολουθώντας με οργή και αγανάκτηση το διαχρονικό και διαρκές έγκλημα όλων των αστικών κυβερνήσεων, που αφήνουν απροστάτευτα τα δάση χωρίς πρόληψη και επαρκή μέτρα πυροπροστασίας, απευθύνουμε έκκληση σε όλο το λαό του νησιού μας για επιφυλακή, επαγρύπνηση και επιτήρηση αυτές τις δραματικές ώρες.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κατοίκους όλων των περιοχών που πλήττονται από την πύρινη λαίλαπα. Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι και έχουμε βιώσει πολλές φορές την αγωνία και τον πόνο τους. Όλοι μας από τον τόπο μας, με την οργάνωση, τη διεκδίκηση και τους αγώνες μας που πρέπει να συντονιστούν πανελλαδικά, μπορούμε να συμβάλλουμε για να παρθούν μέτρα αποκατάστασης, να αποζημιωθούν στο 100% όλοι οι πληγέντες και να γίνουν άμεσα αντιπλημμυρικά έργα, να προστατευθούν όλες οι καμένες εκτάσεις από τον αποχαρακτηρισμό τους και την εκμετάλλευσή τους από τα κοράκια της «πράσινης» και κάθε είδους κερδοσκοπίας . Επίσης μπορούμε να πρωτοστατήσουμε για την αντιπυρική προστασία και πρόληψη που είναι οι μεγάλες απούσες της κυβερνητικής πολιτικής και για την ενίσχυση σε μόνιμο προσωπικό και σύγχρονα μέσα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου απευθύνεται ακόμη μια φορά στη δημοτική αρχή και ζητά την άμεση σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου, όπως είχε υποσχεθεί σε προηγούμενο αίτημά μας, για να συζητήσουμε τα συμπεράσματα από την πρόσφατη φωτιά και τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για το υπόλοιπο καλοκαίρι.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία μας με τον δήμαρχο Γ. Στάντζο επισημάναμε την ανάγκη να τεθούν όλες οι δυνάμεις του δήμου σε επιφυλακή και δηλώσαμε τη διάθεση μελών και φίλων του ΚΚΕ και αιρετών της Λαϊκής Συσπείρωσης να συνδράμουν στην επαγρύπνηση και επιτήρηση.

Ιδιαίτερα υπογραμμίσαμε τον τεράστιο κίνδυνο που εγκυμονεί ο ΧΥΤΑ του νησιού, όπου η ταφή των απορριμμάτων είναι ανεπαρκής, ενώ προβλήματα παρουσιάζει και ο περιβάλλων χώρος. Ζητήσαμε, τώρα χωρίς καθυστέρηση, να επιστρατευθούν όλα τα μηχανήματα του δήμου και της περιφέρειας και να δώσουν λύση στο πρόβλημα.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΨΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required