21 Αυγ 2021

«η Σάμος αλλάΖΕΙ» για τα εγκαίνια ΚΥΤ Ζερβού, το «Επικούρειο» και την οδό Καλλιστράτου

Με αφορμή την πρόσφατη, διά ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ανατολικής Σάμου, η παράταξη «η Σάμος αλλάΖΕΙ» εξέδωσε δελτίο Τύπου όπου αναφέρεται σε ερωτήσεις και απόψεις της για θέματα που απασχόλησαν το όργανο.

«Στη συνεδρίαση (μετά από ένα χρόνο διά ζώσης) του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 18 Αυγούστου καταθέσαμε αρχικά στο σώμα την πρόταση (και έγινε δεκτή) να τροποποιηθεί η ΚΥΑ για τις συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων με την προσθήκη «να συμμετέχουν όχι μόνο οι αποκλειστικά εμβολιασμένοι και νοσήσαντες κατά το τελευταίο εξάμηνο, αλλά και όσοι/ες έχουν βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί είτε με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ξενάγησης είτε ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα συμπεριλαμβανομένων των τηρούμενων υγειονομικών μέτρων (μάσκας, απόστασης, αντισηπτικού κ.ά.).

Ακολούθως θέσαμε προ ημερήσιας διάταξης στη Δημοτική Αρχή του Δήμου μας τις παρακάτω ερωτήσεις:

1. Ρωτήσαμε, για 2η φορά, το Δήμαρχο κ. Στάντζο αν συνάντησε τον περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη (που ήταν για 7ήμερο στη Σάμο) και αν του έθεσε την απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου για την ουσιαστική συμμετοχή του Δήμου Ανατολικής Σάμου (μαζί με την Περιφέρεια και τους πολιτιστικούς φορείς της Σάμου) σε Φορέα Διοίκησης και Λειτουργίας (με ένα βιώσιμο σχέδιο χρηματοοικονομικών πόρων-εσόδων και εξόδων του), ώστε το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου να λειτουργήσει σύμφωνα με τους σκοπούς και στόχους παραχώρησης, χρηματοδότησης, ανακατασκευής και ανακαίνισης του κτιρίου. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε (!!) ότι θα αποστείλει την απόφαση που πήραμε τον Απρίλιο 2021 στην Περιφέρεια για να ενημερωθεί (!!).

2. Έχει αναγγελθεί ότι στις 18 Σεπτεμβρίου 2021 θα γίνουν τα εγκαίνια της υπερδομής των 5000+ του ΚΥΤ Ζερβού. Ζητήσαμε από το Δήμαρχο να μην παρευρεθεί στα εγκαίνια, γιατί η κυβέρνηση και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου «έγραψαν» στα παλιά τους τα παπούτσια την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και με το «έτσι θέλω» προχώρησαν στην υλοποίηση της απόφασης για υπερδομές στα 5 νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στην κατασκευή (με 132 (!!!) εκατομμύρια ευρώ) της υπερδομής στη Ζερβού (μαζί με της Κω και Λέρου). Ζητήσαμε να γίνει άμεσα η καθαίρεση και αποκατάσταση με μεταφορά της τεράστιας ποσότητας υλικών της περιοχής της φαβέλας-ΚΥΤ Σάμου με έξοδα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ώστε να αποδοθεί στους ιδιοκτήτες και παράλληλα η άμεση παραχώρηση της έκτασης του πρώην πεδίου βολής προς το Δήμο Ανατολικής Σάμου.

Στα θέματα ημερήσιας διάταξης μεταξύ των θεμάτων κυκλοφορικών ρυθμίσεων συζητήθηκε ξανά το θέμα της οδού Καλλιστράτου.

Πιστεύαμε ότι είχε δοθεί λύση από την προηγούμενη δημοτική αρχή (δημάρχου Μ. Αγγελόπουλου) γιατί επί 4ετία λειτουργούσε με αμφίδρομη κατεύθυνση το τμήμα της οδού Καλλιστράτου (από Νοσοκομείο έως στροφή Γάγκου), σύμφωνα με κυκλοφοριακή μελέτη που είχε εκπονηθεί από το μηχανικό Εμμ. Καρμανιώλο. Δυστυχώς η δημοτική αρχή επανάφερε τη μονοδρόμηση (επικαλούμενη προ 2ετίας (!!) απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης) και εισηγείται ξανά το θέμα της αμφιδρόμησης με τοποθέτηση 4 (!!) φαναριών στο μήκος 300 μέτρων τμήμα της οδού Καλλιστράτου. Καταψηφίσαμε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής με το σκεπτικό ότι δεν στηρίζεται σε καμμιά κυκλοφοριακή μελέτη και θα δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα και στην πρόσβαση στο Νοσοκομείο, αλλά και στους διερχόμενους στο τμήμα της οδού Καλλιστράτου. Ζητήσαμε και ψηφίσαμε να επανέλθει η απόφαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής για αμφιδρόμηση του επίμαχου τμήματος της οδού Καλλιστράτου.

Το άλλο θέμα που απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο διεξοδικά ήταν το θέμα του Δημοτικού Σχολείου Παγώνδα. Υπερψηφίστηκε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία η εισήγηση που κατέθεσε η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας να λειτουργήσει κανονικά το Δημοτικό Σχολείο Παγώνδα και η μεταφορά των μαθητών να γίνεται με ασφαλή τρόπο (με taxi) μέχρι την είσοδο του σχολείου. Παράλληλα να γίνει γρήγορα από την Περιφέρεια (που έχει δεσμευτεί) το έργο αποκατάστασης του δρόμου προς το σχολείο στα σημεία που υπάρχει ζήτημα για τα βαρέα οχήματα (για πρόσβαση με λεωφορείο)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required