28 Αυγ 2021

"Λαϊκή Συσπείρωση" Ανατολικής Σάμου προς υπουργό Ν. Μηταράκη: «Επιστρέφουμε ως απαράδεκτη και προσβλητική την πρόσκλησή σας»

Επίσκεψη Ν. Μηταράκη (6/2/2021) στο νέο ΚΥΤ
Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, από την δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση" Δήμου Ανατολικής Σάμου με αφορμή πρόσκληση για τα εγκαίνια του νέου ΚΥΤ στην περιοχή Ζερβού που θα πραγματοποιηθούν στις 18 Σεπτεμβρίου. Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής.

«Κύριε υπουργέ

Επιστρέφουμε ως απαράδεκτη και προσβλητική την πρόσκλησή σας στα εγκαίνια του στρατοπέδου συγκέντρωσης – φυλακής που στήσατε στη θέση Ζερβού, έξω και πέρα από την διακηρυγμένη αντίθεση του Σαμιώτικου λαού, η οποία εκφράστηκε με μεγαλειώδης και δυναμικές κινητοποιήσεις.

Το γεγονός ότι καταφέρατε -μέσω και των τοπικών «προθύμων» που σας διευκόλυναν- να προχωρήσετε στην κατασκευή αυτού του ανοσιουργήματος δεν πρέπει να σας εφησυχάζει. Ο λαός δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του κουβέντα. Κάποια στιγμή θα εισπράξετε -και με τόκους- τα επίχειρα της πολιτικής σας.

Όπως σας είχαμε πει επανειλημμένα στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, αυτά τα κέντρα φυλακές τα κατασκευάζετε με το βλέμμα στο ζοφερό μέλλον για τους λαούς της περιοχής μας, το οποίο επιμελώς ετοιμάζετε όλες οι μέχρι τώρα αστικές κυβερνήσεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) και συνολικά η Ε.Ε και το ΝΑΤΟ, με τις επεμβάσεις και τους πολέμους σας.



Και μην μας πείτε το γνωστό ανιστόρητο παραμύθι, για «Ελλάδα πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στη περιοχή», γιατί τα τελευταία τραγικά γεγονότα στο Αφγανιστάν, όπου συμμετείχατε με στρατιωτική αποστολή επί 21 συναπτά έτη με κόστος 300 εκατ. Ευρώ το χρόνο, αποδεικνύουν πόσο καταστροφική και ανελέητη για τους λαούς, είναι η πολιτική σας.

Το πολιτικό σας θράσος απογειώνεται καθώς κομπάζετε για τη μείωση των μεταναστευτικών ροών, έχοντας κάνει κουρελόχαρτο ακόμη κι’ αυτό το ιμπεριαλιστικό διεθνές δίκαιο, παραβιάζοντας ασύστολα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα και διακηρύσσοντας ότι ετοιμάζεστε να «υπερασπίσετε τα σύνορα» από το νέο μεταναστευτικό κύμα, «γαργαλώντας» σκόπιμα τα εθνικιστικά και ρατσιστικά αντανακλαστικά του ακροδεξιού ακροατηρίου σας.

Η θέση μας είναι γνωστή, διακηρυγμένη εξαρχής και είναι αμετάκλητη:

· Να κλείσει η αθλιότητα του Βαθιού.

· Να μην γίνει κανένα ΚΥΤ σε όλο το νησί. Να κλείσει το στρατόπεδο συγκέντρωσης στου Ζερβού.

· Να απεγκλωβιστούν όλοι οι πρόσφυγες μετανάστες για τις χώρες προτίμησής τους.

· Η καταγραφή και ταυτοποίησή τους να γίνεται με ευθύνη του ΟΗΕ και της Ε.Ε. στη Τουρκία και να μεταφέρονται με ασφάλεια στις χώρες όπου επιθυμούν κι εκεί να καταθέτουν τις αιτήσεις ασύλου.»

2 σχόλια:

Αγγελος είπε...

Οι εμπνευστές και αρχιτέκτονες των γκουλάγκ της Σιβηρίας, έχουν το θράσος να μιλούν για στρατόπεδα συγκέντρωσης κολαστήρια.

Ανώνυμος είπε...

Άγγελος θανάτου

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required