9 Αυγ 2021

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τον κίνδυνο να μην ανοίξουν τα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σάμο

Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα"
Για τον κίνδυνο να μην ανοίξουν τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σάμο, κατέθεσαν ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως οι βουλευτές του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης.

«Μετά από σχεδόν 2 χρόνια οι φοιτητές έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη να πάνε στις σχολές τους, να σπουδάσουν. Η κυβέρνηση σε όλη την πανδημία δεν πήρε μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών, ενώ και σήμερα, λίγες βδομάδες πριν την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς δεν είναι βέβαιο ότι θα μπορέσουν όλοι οι φοιτητές να επιστρέψουν στο φυσικό τους χώρο.


Τα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σάμο έχουν υποστεί σημαντικό πλήγμα. Από τη μια το μέτρο της βάσης εισαγωγής, που θεσπίστηκε σε μια χρονιά που στο μεγαλύτερο της μέρος το μάθημα έγινε με τηλεκπαίδευση, σε συνδυασμό με το δυσβάστακτο κόστος σπουδών για τα παιδιά της εργατικής λαϊκής οικογένειας, οδηγεί σε μικρό αριθμό εισακτέων. Χρειάζεται αυτό το μέτρο να καταργηθεί. Ταυτόχρονα να αντιμετωπιστεί το διαχρονικό πρόβλημα της υποχρηματοδότησης, που δεν επιτρέπει στο πανεπιστήμιο να αναπτύσσει τις απαραίτητες υποδομές, να έχει το απαραίτητο προσωπικό, τόσο για την καλύτερη εκπαίδευση των φοιτητών, όσο και για φοιτητική μέριμνα.

Την ίδια ώρα δεν έχουν επουλωθεί οι συνέπειες από το φονικό σεισμό της 30ης Οκτώβρη. Τα κτίρια του Πανεπιστημίου έχουν υποστεί ζημιές και ειδικά αυτό της Εμπορικής που στεγάζει και τους περισσότερους φοιτητές. Είναι ανάγκη με ευθύνη της κυβέρνησης να αποκατασταθούν οι ζημιές, και μέχρι τότε να εξασφαλιστεί χώρος για να κάνουν οι φοιτητές τα μαθήματά τους. Σήμερα υπάρχει κίνδυνος, ακόμα και αν ανοίξουν οι σχολές, τα τμήματα του πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σάμο να μη λειτουργήσουν, με συνέπειες στους φοιτητές, αλλά και στην εξέλιξη των ίδιων των τμημάτων.

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών και ειδικά σε σχέση με τα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σάμο;

Οι Βουλευτές

Κομνηνάκα Μαρία
Μανωλάκου Διαμάντω
Συντυχάκης Μανώλης»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required