9 Σεπ 2021

16η χρονιά λειτουργίας για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σάμο - Σε εξέλιξη οι εγγραφές

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε) θα λειτουργήσει στη Σάμο για δέκατη έκτη συνεχή χρονιά κατά το σχολικό έτος 2021-2022.


 

Πρόκειται για ένα σύγχρονο πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων το οποίο παρέχει την δυνατότητα σε πολίτες άνω των 18 ετών να ολοκληρώσουν δωρεάν την υποχρεωτική τους εκπαίδευση, δηλαδή το Γυμνάσιο.

Το πρόγραμμα του Σ.Δ.Ε είναι ταχύρρυθμο και διαρκεί 18 μήνες (2 σχολικά έτη), ενώ το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα προσαρμόζεται στις ανάγκες των εκπαιδευόμενων.Τα μαθήματα είναι απογευματινά, χωρίς εξετάσεις και βαθμούς, ενώ παρέχουν βασικές δεξιότητες-εφόδια για την αγορά εργασίας, όπως και τη δυνατότητα δωρεάν απόκτησης πιστοποιητικού γνώσης πληροφορικής ECDL.

Όσοι φοιτήσουν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας θα μπορέσουν επίσης να συμμετάσχουν σε διάφορες δραστηριότητες, εκδρομές και επισκέψεις.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της διετούς φοίτησης του εκπαιδευόμενου πιστοποιείται με τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου.

Στη Σάμο λειτουργούν δύο παραρτήματα Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας. Του Βαθέος, το οποίο εδρεύει στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Γενικού Λυκείου Σάμου (Πυθαγόρα 11 Περιβόλια) και του Καρλοβάσου, που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου Καρλοβάσου.

Οι εγγραφές συνεχίζονται για όλο το Σεπτέμβριο του 2021 και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στα 2273024830, 6974290800, 6976718434 ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας.
Δικαίωμα εγγραφής έχουν όσοι γεννήθηκαν έως τις 31/12/2003, δηλαδή είναι 18 ετών και άνω

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ:

1. Αστυνομική Ταυτότητα
2. Απολυτήριο Δημοτικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required