12 Σεπ 2021

Με αφιερώματα στην Ελληνική Επανάσταση και στον Ιάκωβο Καμπανέλλη η 32η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου

Σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός για το Αιγαίο, ιδιαίτερα δε για τη Νάξο, θα αποτελέσει η 32η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου. Μετά την περσινή αναβολή η Συνάντηση θα διεξαχθεί στο νησί της Αριάδνης από 16 - 26 Σεπτεμβρίου 2021.

Εικοσιτέσσερις ομάδες από όλο το Αιγαίο, με περισσότερους από 300 συντελεστές, ξεπερνώντας τις δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία, θα παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους που ξεκινούν από αρχαία τραγωδία μέχρι σύγχρονο ελληνικό και ξένο έργο. Παράλληλα, θα γίνουν δύο αφιερώματα, στο θέατρο το 1821 και στον κορυφαίο θεατρικό συγγραφέα, τέκνο της Νάξου, Ιάκωβο Καμπανέλλη. Σε αυτά θα συμμετάσχουν οι θεατρολόγοι Βάλτερ Πούχνερ και Πλάτων Μαυρομούστακος, η σκηνογράφος - ενδυματολόγος Κατερίνα Καμπανέλλη και η συγγραφέας Έλενα Μαρούτσου.




Η Συνάντηση οργανώνεται από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, βασικό της χρηματοδότη, και την Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Όλες οι παραστάσεις θα διεξαχθούν με ελεύθερη είσοδο στους ανοιχτούς χώρους της σχολής Ουρσουλινών, του ΚΕΓΕ και του θέατρου στο Φιλώτι, την προετοιμασία των οποίων έχει αναλάβει ο Δήμος Νάξου.

Η Θεατρική Ομάδα Σάμου θα παρουσιάσει το έργο του Δημήτρη Θρασυβούλλου «Ο κήπος με τα κυπαρίσσια», την Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στην Αυλή Σχολής Ουρσουλινών.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων



Η πρόσκληση για τις εκδηλώσεις






Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required