5 Σεπ 2021

Στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη - Ο Μανώλης Κάρλας θυμάται...

Ο περιφερειακός σύμβουλος, π. νομάρχης Σάμου, κ. Μανώλης Κάρλας, θυμάται τις συνατήσεις του με τον μεγάλο Έλληνα, όπως τον χαρακτηρίζει, διεθνούς εμβέλειας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.







Ο περιφερειακός σύμβουλος, π. νομάρχης Σάμου, Μ. Κάρλας

«Τρεις φορές επισκέφτηκα τον μεγάλο αυτόν Έλληνα στο σπίτι του, στην περιώνυμη οδό Επιφανούς, κάτω απ’ την Ακρόπολη.

Την πρώτη στο προσκλητήριο σάλπισμά του για την Ελληνοτουρκική Φιλία, μαζί και μ΄ άλλους συντρόφους και συναγωνιστές απ’ τα νησιά κι από την Κεντρική Ελλάδα.

Την δεύτερη για να συζητήσουμε την ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού μας Συμβουλίου να διασωθεί, να αναδειχθεί και να αξιοποιηθεί το Σπίτι με τους Σκορπιούς, στους Βρακάδες της Ικαρίας, η αγροικία που στέγασε εκείνον και τους συντρόφους του, δεσμώτες για τις ιδέες τους, τα πέτρινα χρόνια του εμφυλίου.

Την τρίτη με κάλεσε μόνο μου -μεγίστη τιμή- να κουβεντιάσουμε για το Παρόν και για το Μέλλον της πικρής πατρίδας όπως μου είπε στο τηλέφωνο.

Ο Μίκης ήταν Ανθρώπινος, Μικρός και ταυτόχρονα Μέγας, σαν την Ελλάδα, Ολύμπιος κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση ως Άγγελος πτερόεις με τα φτερά ανοιχτά, πεφωτισμένος οραματιστής, ακούραστος καθοδηγητής, φλογερός Απόστολος της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Λαϊκής κυριαρχίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, της Φιλίας και της Συναδέλφωσης των Λαών.

Έτσι τον ζήσαμε όλοι εμείς, έτσι τον γνώρισε και τον τίμησε σύμπασα η Οικουμένη.

Η μουσική του και το πνεύμα του θα συνεγείρουν εις τους αιώνες τους ανθρώπους και τους Λαούς στη Γη και στους ατέλειωτους Ουρανούς των Ονείρων.

Καλό σου ταξίδι Δάσκαλε.

Μανώλης Νικ. Κάρλας
Περιφερειακός Σύμβουλος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required