15 Σεπ 2021

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Σάμου για τα εγκαίνια του νέου ΚΥΤ

Ανακοίνωση, με αφορμή την τελετή εγκαινίων του νέου ΚΥΤ στην περιοχή Ζερβού, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Σάμου.

«Το Σάββατο 18/09/2021, εγκαινιάζεται στο νησί μας η μεγαλύτερη φυλακή, το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Ευρώπη, χωρητικότητας άνω των 5.000 θέσεων. Η Ελληνική κυβέρνηση με υπερβάλλοντα ζήλο, υλοποιεί το σχέδιο μετατροπής της Ευρώπης σε φρούριο απροσπέλαστο για τους ξεριζωμένους. Όσοι και όσες καταφέρουν να φτάσουν στην Τουρκία, να φύγουν από την Τουρκία, να μην πνιγούν στο Αιγαίο, να αποφύγουν την επαναπροώθηση, θα φυλακίζονται για άδηλο χρονικό διάστημα στα πέντε νησιά του Αιγαίου. Για την κατασκευή των πέντε τεραστίων διαστάσεων υπερδομών, διατέθηκαν άμεσα 308 εκατομμύρια ευρώ, με απευθείας ανάθεση.

Την ίδια στιγμή, ένα χρόνο μετά τον καταστροφικό σεισμό, τρία ιστορικά σχολεία του νησιού (Άνω Βαθέως – Πυθαγορείου – Χώρας) παραμένουν κλειστά, και θα παραμείνουν κλειστά για χρόνια. Τα παιδιά θα μαθαίνουν γράμματα σε παραπήγματα. Ακόμη δεν βρέθηκαν χρήματα για την επισκευή τους, ούτε καν για να ξεκινήσουν μελέτες επισκευής.

Την ίδια στιγμή, το πανεπιστήμιο Αιγαίου στο Καρλόβασι, το σημαντικότερο εκπαιδευτικό, πνευματικό, πολιτιστικό και αναπτυξιακό απόκτημα του νησιού, δέχτηκε ένα προσχεδιασμένο και καλά μελετημένο θανατηφόρο χτύπημα, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμό του σε 3 – 4 χρόνια.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Ν. Μηταράκης, σε παλαιότερη επίσκεψή του στον χώρο κατασκευής του νέου ΚΥΤ στην περιοχή Ζερβού

Αντί για σχολεία και πανεπιστήμιο, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αντί για γνώση, δημιουργία, έρευνα, ανάπτυξη, οι τοίχοι, τα συρματοπλέγματα, οι δεσμώτες και οι δεσμοφύλακές.

Προκαλεί απορία και θλίψη η σιωπή, και η δια της σιωπής συναίνεση των ανθρώπων που έχουν θεσμική υποχρέωση να υπερασπίζονται τον τόπο που έχουν εκλεγεί και κατέλαβαν θέσεις εξουσίας υποσχόμενοι ένα καλύτερο αύριο.

Όταν μπαίνει ταφόπλακα στο παρόν και το μέλλον του τόπου, η σιωπή είναι συνενοχή στο έγκλημα. Η δια της παρουσίας στα εγκαίνια νομιμοποίηση του εγκλήματος, είναι συνενοχή.

Αλλά και όλοι οι υπόλοιποι, όλοι εμείς που ζούμε στη Σάμο και την αγαπάμε, έχουμε χρέος ιερό να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο, να υψώσουμε στεντόρεια φωνή διαμαρτυρίας.

Αν ολιγωρήσουμε, θα κληθούμε σύντομα να απαντήσουμε στο αμείλικτο ερώτημα των παιδιών μας: Αφού ο Θεός ευλόγησε τη Σάμο και την έκανε επίγειο παράδεισο, εσείς γιατί μας παραδίδετε μια κόλαση;

ΣΥΡΙΖΑ-Π. Σ. ΣΑΜΟΥ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required