14 Σεπ 2021

Γιάννης Σπιλάνης: «Είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας;»

Με αφορμή την παρουσία του Πρωθυπουργού στον αγιασμό του Δημοτικού Σχολείου Δαμασίου Τυρνάβου, τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, ο περιφερειακός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης «Συμπαράταξη Πολιτών του Βορείου Αιγαίου», καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, Γιάννης Σπιλάνης, δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα ο Πρωθυπουργός εγκαινίασε το καινούργιο σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου, σχολείο που καταστράφηκε από τον σεισμό του περασμένου Μαρτίου. Αν εξαιρέσει κανείς το γεγονός ότι το κτίριο κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από την ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει με απ’ ευθείας ανάθεση τη κατασκευή των ΚΥΤ, είναι θετικό ότι έστω μια πληγή έκλεισε.

Γιάννης Σπιλάνης

Χωρίς να μπαίνουν θέματα τοπικού ανταγωνισμού, θα θέλαμε ο Πρωθυπουργός να επισκεπτόταν σήμερα και τα επισκευασμένα σχολεία της Σάμου. Όμως πέρασαν σχεδόν 11 μήνες από το σεισμό και τα κτίρια πολλών σχολείων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και κτήρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου της Σάμου βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, ενώ τα μαθήματα σήμερα ξεκίνησαν να γίνονται σε προκατασκευασμένες αίθουσες. Αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει για πολύ καιρό ακόμη γιατί δεν έχουν ακόμη εκπονηθεί καν οι απαραίτητες μελέτες. Σε ανάλογη κατάσταση βρίσκεται το σχολείο της Βρίσας και ενώ έχουν περάσει 4 χρόνια από τον σεισμό της Λέσβου. Γιατί;

Και ερωτάται ο Πρωθυπουργός: οι Ελληνες πολίτες είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο κράτος ή υπάρχουν διαχωρισμοί; Μήπως οι συνομιλητές του του μεταφέρουν την ψεύτικη εικόνα ότι όλα προχωρούν καλά, όπως άλλωστε ανέφερε πριν από μερικές μέρες στη Βουλή;

Αντίθετα με ότι γίνεται με τα σχολεία, οι εργασίες για το τεράστιο κέντρο Σάμου ολοκληρώθηκαν και εγκαινιάζεται τις επόμενες ημέρες. Θα αφήσουμε να επιβεβαιωθεί από την ανάποδη η ρήση του Β. Ουγκώ: «Εκεί που ανοίγει μια φυλακή, κλείνει ένα σχολείο»;»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required