9 Σεπ 2021

Σε ΦΕΚ η μοριοδότηση των σεισμόπληκτων μαθητών της Σάμου

Με καθυστέρηση, πρέπει να ομολογήσουμε, υπεγράφη από την υπουργό Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως, η μοριοδότηση των σεισμόπληκτων μαθητών της Σάμου. Σύμφωνα με πληροφόρηση που έλαβε από την υπουργό, ο βουλευτής Σάμου, κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, η σχετική απόφαση που υπεγράφη την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου, θα δημοσιευθεί άμεσα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ).


Να σημειωθεί ότι στο τέλος Απριλίου της χρονιάς που διανύουμε, υπήρξε κοινή επιστολή των δημάρχων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, κ.κ. Γιώργου Στάντζου και Αλέξανδρου Λυμπέρη αντίστοιχα, για τη θεσμοθέτηση ευεργετικών μέτρων για τους μαθητές και τους πρωτοετείς φοιτητές της σεισμόπληκτης Σάμου. Είχαν προηγηθεί και άλλες επιστολές προς αυτή την κατεύθυνση από τον κάθε δήμαρχο ξεχωριστά αλλά και η συνεχής αναφορά από τον βουλευτή. Συγκεκριμένα, στην κοινή τους επιστολή, οι 2 δήμαρχοι του νησιού, είχαν αιτηθεί τον καθορισμό ειδικού ποσοστού επιπλέον του αριθμού εισακτέων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μαθητών και αποφοίτων των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της Σάμου. Τη λήψη πρόνοιας, τουλάχιστον για την επόμενη τριετία, ώστε Σάμιοι φοιτητές, πρώτου βαθμού συγγένειας, να έχουν τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών τους στην ίδια πόλη προς διευκόλυνση των οικογενειών. «Η υιοθέτηση των αιτημάτων μας θα αποτελέσει μια απτή απόδειξη της ευαισθησίας και της άμεσης ανταπόκρισης της Κυβέρνησης σε θέματα που αφορούν την στήριξη των κατοίκων της Σάμου», κατέληγε η επιστολή.

1η Νοεμβρίου 2020 - Η υφυπουργός Παιδείας (εκείνη την περίοδο), Σοφία Ζαχαράκη, επισκεπτόμενη τη Σάμο 2 ημέρες μετά τη σεισμική δόνηση των 7 Ρίχτερ, σε δηλώσεις της, αφού έχει διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το μέγεθος της καταστροφής (Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required