20 Οκτ 2021

Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για προβλήματα σε στρατόπεδο στο Καρλόβασι

Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος
Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, κατέθεσαν 3 βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με αφορμή προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί σε στρατόπεδο στο Καρλόβασι. Στην ερωτησή τους αναφέρουν τα εξής:

«Νεοσύλλεκτοι από στρατόπεδο στο Καρλόβασι της Σάμου διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη μονάδα τους.

Ποιο συγκεκριμένα δημοσιεύθηκε επιστολή διαμαρτυρίας τους, όπου αναφέρουν τα έντονα προβλήματα συνωστισμού που αντιμετωπίζουν στους θαλάμους, καθώς και την ύπαρξη κοριών στα κρεβάτια.

Ακόμη επισημαίνουν ότι το φαγητό είναι λιγοστό και η λύση που υποδεικνύεται από τη διοίκηση της μονάδας, είναι η αναπλήρωσή του από το Κέντρο Ψυχαγωγίας Μονάδας (Κ.Ψ.Μ.). Αυτό έχει ως συνέπεια να επιβαρύνονται οι φαντάροι για την κάλυψη των αναγκών τους για σίτιση, με δικά τους χρήματα. Σημειώνουν μάλιστα στην επιστολή τους ότι παρά τις διαμαρτυρίες στην αναφορά της μονάδας τα προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν και η κατάσταση παραμένει ίδια.

Στο φαρμακείο της μονάδας δεν επαρκούν οι ποσότητες των φαρμάκων, για να καλύψουν τις ανάγκες των φαντάρων, από τις ιώσεις, καθώς και άλλα προβλήματα υγείας που προκύπτουν καθημερινά και ότι υπάρχουν ελλείψεις στα υλικά καθαρισμού των όπλων που έχουν χρεωθεί.

Τέλος διαμαρτύρονται διότι δεν έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα στη μετακίνηση των στρατευμένων, ειδικότερα για την επιστροφή τους από την άδεια ορκωμοσίας, με αποτέλεσμα να χαθεί μια μέρα από την κανονική άδεια, διότι δεν υπάρχει πλοίο για την επιστροφή τους την ημέρα που τελειώνει η άδειά τους.

Η χώρα μας κατέχει τις πρώτες θέσεις στους εξοπλισμούς της λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ. Η κυβέρνηση “σέρνει τον χορό” των εξοπλισμών δαπανώντας δισεκατομμύρια για αγορές πολεμικών αεροπλάνων και φρεγατών, για τις ανάγκες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Όταν πρόκειται όμως να δαπανηθούν χρήματα για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής στις στρατιωτικές μονάδες, τότε η κυβέρνηση επικαλείται δημοσιονομικές δυσκολίες και ότι ο κρατικός προϋπολογισμός αδυνατεί να καλύψει αυτές τις ανάγκες. Αυτό έχει ως συνέπεια σε πολλές περιπτώσεις το κόστος για την κάλυψη αναγκών στο στρατόπεδο να μετακυλίεται στις τσέπες των στρατευμένων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για τη λύση των προβλημάτων στο στρατόπεδο στο Καρλόβασι της Σάμου σχετικά με:

1. Την πλήρη κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν στη σίτιση των στρατευμένων;

2. Την απολύμανση του στρατοπέδου από εξειδικευμένο συνεργείο για την αντιμετώπιση των κοριών;

3. Την ύπαρξη επαρκών ποσοτήτων φαρμάκων στο ιατρείο της μονάδας;

4. Την εξασφάλιση της μετακίνησης των στρατευμένων κατά την ημέρα λήξης της άδειάς τους;

Οι Βουλευτές:

Κομνηνάκα Μαρία
Παπαναστάσης Νίκος
Παφίλης Θανάσης»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required