15 Οκτ 2021

Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός για την κακοκαιρία "Μπάλλος"

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός, ενόψει της κακοκαιρίας «Μπάλλος», που σύμφωνα με τα προγνωστικά της ΕΜΥ, αναμένεται να πλήξει τον νομό μας τις μεσημβρινές ώρες.

 

«Τα καιρικά φαινόμενα εξελίσσονται, μέχρι στιγμής, ομαλά. Στο Κοκκάρι μηχάνημα της περιφέρειας κάνει προληπτικά διάνοιξη για να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα», είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό 2000 FM ο Προϊστάμενος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, κ. Αλέξανδρος Τατούρης.

 

Σε ετοιμότητα βρίσκεται και ο δήμος Ανατολικής Σάμου με τον αντιδήμαρχο, κ. Βαλκαμλή να εφιστά την προσοχή των κατοίκων των χωριών.

 

«Στα χωριά λόγω του σεισμού πολλά σπίτια είναι ετοιμόρροπα και ο κόσμος περνάει από εκεί. Θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί. Τα ρέματα είναι καθαρά, τα μηχανήματα είναι σε ετοιμότητα και είμαστε σε συνεργασία με την περιφέρεια, την πυροσβεστική και τον στρατό για να είμαστε έτοιμοι αν χρειαστεί να επέμβουμε», είπε ο κ. Βαλκαμλής.

 

Αναφερόμενος στην περιοχή του Ηραίου επισήμανε πως έχει γίνει παρέμβαση από την περιφέρεια. «Έχουν ανοίξει τις σχάρες για να μην υπάρχουν προβλήματα και έχουν ανοίξει ειδικούς λάκκους για να μαζεύονται τα φερτά υλικά. Δεν πιστεύω να υπάρχει πρόβλημα. Όλοι οι υπάλληλοι είναι σε επιφυλακή», τόνισε.


Την προσοχή των πολιτών ζήτησε και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, κ. Γιώργος Μιαούλης, καθώς σύμφωνα με την ενημέρωση η κακοκαιρία "Μπάλλος" αναμένεται να πλήξει τη Σάμο από τις μεσημβρινές ώρες και μετά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required