5 Οκτ 2021

Συλλεκτική φιάλη σαμιώτικου κρασιού γεμάτη ιστορία

Το σαμιώτικο κρασί έχει αφήσει το ισχυρό ιστορικό, οικονομικό και πολιτιστικό του αποτύπωμα στην κοινωνία της ακριτικής Σάμου αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός που πιστοποιείται σε ιστορικό έγγραφο-ντοκουμέντο των Ιστορικών Αρχείων του Κράτους, όπου σε λίστα τροφοδοσίας της Υδραϊκής Μοίρας υπό την οδηγία του αντιναυάρχου Γεωργίου Σαχτούρη, μεταξύ όσων προσέφεραν οι Σαμιώτες, σημαντική ποσότητα Σαμιώτικου Μοσχάτου κρασιού  δινόταν για να εμψυχωθούν και ενδυναμώσουν οι πολεμιστές, που μάχονταν για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. 


Με αυτό ως ιστορική καταγραφή, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου και ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός της Σάμου εμπνεύστηκαν και εκπόνησαν από κοινού μία συλλεκτική φιάλη οίνου, σε ειδική συσκευασία και περιορισμένο αριθμό, που συνοδεύεται από αντίγραφο του ιστορικού αυτού ντοκουμέντου. Η φιάλη αυτή αποτελεί ένα ιδιαίτερο δώρο, σε διακεκριμένες προσωπικότητες που επισκέπτονται το νησί μας ή τις εκθέσεις στις οποίες συμμετέχουμε. 


Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ενώ στα δεξιά του βρίσκεται ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης


Το σαμιώτικο κρασί του Συνεταιρισμού έδωσε δυναμικό παρόν στην «Επετειακή Έκθεση Ελλάδα 1821-2021» που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 2, 3 και 4 Οκτωβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Οι Δήμοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου συμμετείχαν με ένα καλοστημένο «περίπτερο» που κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού, tour operators από τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ρωσία, καθώς και σημαντικών εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και της πολιτικής σκηνής της χώρας. 


Η φωτογραφική έκθεση του Χρυσόστομου Γαλαθρή με θέμα τη ζωή του Σαμιώτη ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, Λυκούργου Λογοθέτη προκάλεσε πλήθος θετικών σχολίων, ενώ η συλλεκτική φιάλη με σαμιώτικο κρασί του Συνεταιρισμού της Σάμου έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστο Μέτιο, τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο και διεθνείς εκπροσώπους φορέων και οργανισμών.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required