14 Οκτ 2021

Αντίθετη στη συγχώνευση τμημάτων η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας


Την αντίθεσή της στη συγχώνευση τμημάτων στα δημόσια σχολεία, εκφράζει η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε εκφράζει την αντίθεσή της για τους παρακάτω λόγους: 

1. Η χωρητικότητα των αιθουσών στην πλειοψηφία τους δεν επαρκεί για να στεγάσει αυξημένο αριθμό μαθητών, ιδιαίτερα στα εργαστήρια, στις βιβλιοθήκες, στις αίθουσες προβολών και στις αίθουσες ξένων γλωσσών. 

2. Οι μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν μέσα στα πολυπληθή τμήματα σημαντικά προβλήματα αφού έτσι παραβλέπονται οι γνωματεύσεις του ΚΕΔΑΣΥ και παραβιάζεται ο κανονισμός σχετικά με τον επιτρεπόμενο αριθμό των παιδιών με ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες, αποστερώντας τους έτσι τα οφέλη από το συμπεριληπτικό σχολείο. 

3. Έρχεται σε αντίθεση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες των επιστημόνων σχετικά με την αντιμετώπιση και καταπολέμηση της πανδημίας, αφού η αύξηση του μαθητικού δυναμικού στις τάξεις οδηγεί σε συνωστισμό και εγκυμονεί κινδύνους για την διασπορά του ιού. 

4. Είναι παιδαγωγικά ανορθόδοξο και μη αποδεκτό στις παρούσες συνθήκες που δημιουργήθηκαν μετά από δύο σχεδόν χρόνια απουσίας από τις σχολικές τάξεις και την δια ζώσης διδασκαλία, να συγχωνεύονται τμήματα, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται το εκπαιδευτικό έργο και να οξύνονται τα μαθησιακά κενά των μαθητών. 

«Για όλα τα παραπάνω εισηγούμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο να εκφράσει κάθετα και αμετάκλητα την αντίθεσή του στις συγχωνεύσεις και να αναλάβει πρωτοβουλία σε συνεννόηση με την Κεντρική Ένωση Δήμων από κοινού να διαμαρτυρηθούν έντονα στο ΥΠΑΙΘ και να ζητήσουν την απόσυρση της απόφασης», επισημαίνει η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.

Ο Πρόεδρος

 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

Τα παρόντα Μέλη


ΒΑΛΩΜΕΝΟΣ ΜΑΡΙΟΣ

ΔΕΜΕΡΤΖΗ ΕΛΠΙΝΙΚΗ

ΚΟΝΤΗ ΕΦΗ

ΚΟΥΤΡΑ ΣΟΦΙΑ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required