29 Νοε 2021

Μαθητές 1oυ Πειραματικού Γυμνασίου Σάμου: «Μην κάνετε τους δρόμους ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ!»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, την Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά η διευθύντρια του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Σάμου, κ. Έφη Κόντη.

«Μην κάνετε τους δρόμους σκουπιδότοπο, είναι ντροπή μπορεί να προκαλέσεις πυρκαγιά». Με αυτές τις φράσεις, τα παιδιά που παίρνουν μέρος στην περιβαλλοντική πρωτοβουλία του σχολείου, προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες ως προς τη διαχείριση των απορριμμάτων τους, με σχετικές αφίσες.

«Είναι δουλειά των παιδιών, είναι μία πρώτη δράση από έναν από τους οκτώ ομίλους, που έχει διοργανώσει και λειτουργεί το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο. Αυτό ήταν ένα παράδειγμα του τι κάνει το σχολείο, ένα Πειραματικό Γυμνάσιο.

Είναι μία δράση, που την κάνει ο ένας από τους οκτώ ομίλους, αυτός έχει τίτλο οικολογία και περιβάλλον, θα δείτε και δράσεις και των υπολοίπων ομίλων στην πορεία και στo πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας μείωσης αποβλήτων, τα παιδιά δούλεψαν αυτή την αφίσα, φυσικά έχουν μιλήσει για αυτό, έχουν ενημερωθεί και πήραμε την πρωτοβουλία να ενημερώσουμε και τον κόσμο. Έγινε σε συνεργασία με την τροχαία, οι οποίοι μας εξυπηρέτησαν με μεγάλη χαρά, γιατί για να σταματήσουμε αυτοκίνητα έπρεπε να υπάρχει εκεί ο ανάλογος εκπρόσωπος.



Έτσι, εκτός από την ενημέρωση του κόσμου για την ευρωπαϊκή εβδομάδα ήταν και μία συνεργασία με έναν άλλο φορέα εδώ του τόπου, την τροχαία Σάμου, οι οποίοι ήταν εξαιρετικοί».



Όπως τόνισε η κ. Κόντη, υπάρχει διάθεση από παιδιά και καθηγητές και κινείται σε σωστές γραμμές. Το σχολείο δουλεύει με πολύ καλές συνθήκες, έχει εξοπλιστεί, έχει λάβει και δωρεές με τη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων, από εταιρείες. Υπάρχουν όμιλοι, οι οποίοι αφορούν γνωστικά αντικείμενα, γερμανικά, γαλλικά με απόκτηση πτυχίου. Επίσης, μουσικά εργαστήρια, θεατρικά, κινηματογράφο, οικολογία και περιβάλλον κ.α. τα οποία εντάσσονται σε μία σειρά από δράσεις. Για την περίοδο των εορτών, στις 18 Δεκεμβρίου ετοιμάζεται το Χριστουγεννιάτικο bazaar του σχολείου, με δημιουργίες και τη συμμετοχή από το μουσικό εργαστήρι.

Πηγή: samostoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required