18 Νοε 2021

Αίτηση - Πρόταση διαρρύθμισης χώρου χερσαίας ζώνης λιμένος Πυθαγορείου

Αίτηση - πρόταση του Συλλόγου Εστίασης Καφέ και Διασκέδασης Πυθαγορείου για τη διαρρύθμιση χώρου χερσαίας ζώνης λιμένος Πυθαγορείου, δόθηκε στη δημοσιότητα. Κοινοποιείται στο Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σάμου και στο Γραφείο δημάρχου Ανατολικής Σάμου. Για το θέμα, το προσωρινό προεδρείο του συλλόγου αναφέρει:

«Στις 24 Οκτώβρη 2021 το προσωρινό Δ.Σ. του Συλλόγου Πυθαγορείου εστίασης, καφέ και διασκέδασης διοργάνωσε ανοικτή συγκέντρωση ενημέρωσης για όλους τους συμπολίτες μας, στο Δημαρχιακό μέγαρο (Γυάλινο) ώρα 11 π.μ. με θέμα:

Ενημέρωση για την πρόταση που θα καταθέσει ο Σύλλογος προς το Λιμενικό Ταμείο Σάμου για την αναδιάπλαση της χερσαίας ζώνης λιμένα Πυθαγορείου στο άμεσο μέλλον.

Ο πρόεδρος του συλλόγου,  Σπάγος Γρηγόριος, τοποθετήθηκε και ενημέρωσε τούς συμπολίτες μας ποια θα είναι η πρόταση του συλλόγου που θα καταθέσει στο Λιμενικό Ταμείο Σάμου.

Επίσης ενημέρωσε τους συμπολίτες μας γιατί προσπαθούμε εδώ και ένα χρόνο να καταθέσουμε ενιαία πρόταση για τις επιχειρήσεις μας και καταθέτουμε τους λόγους που πιστεύουμε ότι το λιμάνι Πυθαγορείου θα υποβαθμιστεί πλήρως , μην έχοντας οι επιχειρήσεις εστίασης και καφέ καμία υπαίθρια λυόμενη κατασκευή (πέργκολα).

1) Χωρίς σκίαστρο και προστασία από τις καιρικές συνθήκες για τους πρώτους ανοιξιάτικους μήνες και για τους μήνες του φθινοπώρου καμία επιχείρηση δεν θα μπορέσει να προστατεύσει τους πελάτες της.

Δεν θα μπορέσει να έχει μία μεγαλύτερη σεζόν ώστε να ανταπεξέλθει στα δυσβάστακτα έξοδα.

Κανένας πελάτης δεν θέλει να κρυώνει ή να βρέχεται αυτό είναι αυτονόητο.

Οι επιχειρήσεις του Πυθαγορείου δεν διαθέτουν την πολυτέλεια των μεγάλων εσωτερικών αιθουσών.

Τα καιρικά φαινόμενα έχουν πλέον αλλάξει , υπάρχουν περισσότερες βροχερές και φυσικά περισσότερες άστατες μέρες με δυνατό αέρα που μικραίνουν τον κύκλο εργασιών τους.

Με την πάροδο των χρόνων οι ίδιοι οι πελάτες μας, μας οδήγησαν στις προτιμήσεις τους.

2) Καμία επιχείρηση δεν θα μπορέσει να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες της αφού κάθε χρόνο θα έχει κατεστραμμένο καθιστικό και ξεθωριασμένα μαξιλάρια και τραπεζομάντηλα.

Καμία επιχείρηση δεν θα επενδύσει σε καλύτερο καθιστικό αφού θα καταστρέφονται όχι σε βάθος χρόνου αλλά από την πρώτη σεζόν αφού θα είναι εκτεθειμένα στη βροχή και στον ήλιο χωρίς σκίαστρα.

Θα επιστρέψουν αναγκαστικά στην δεκαετία του 80 και 90 σε ποιότητα καθιστικών που δεν θέλουμε να ονειρευόμαστε, σιδερένιες και πλαστικές καρέκλες.

3) Το Πυθαγόρειο χωρίς σκίαστρα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν θα γίνεται αποπνικτικό κατά την περίοδο της μέρας (σαν τηγάνι όπως είναι και η παλαιά ονομασία του) με αποτέλεσμα να γίνει μη επισκέψιμο.

Τα περισσότερα μαγαζιά θα ανοίγουν απογευματινές ώρες με λιγότερο προσωπικό και θα προσπαθούν σε λιγότερες ώρες να καλύψουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις κάτι το οποίο είναι αδύνατον. Αυτό που επιθυμούμε είναι να μεγαλώσει το ωράριο παροχών των επιχειρήσεων μας και όχι να μικραίνει.

4) Χωρίς προστασία και σκίαση τα μαγαζιά που δραστηριοποιούνται κατά τους χειμερινούς μήνες δεν θα μπορούν να προφυλάξουν έστω υποτυπώδες και αρκετούς επισκέπτες-πελάτες που θα θέλουν να απολαύσουν το καφεδάκι τους ή το ποτό τους βλέποντας το λιμάνι.

Το αποτέλεσμα θα είναι ότι δεν θα υπάρχει καμία επισκεψιμότητα στο χωριό κατά τους χειμερινούς μήνες και θα περιοριστούν οι μόνιμοι κάτοικοι (και όχι μόνο) σε εσωτερικούς χώρους.

5) Θα οδηγηθούν σε ανεργία δεκάδες οικογένειες λόγω του ότι θα υπάρξει μείωση της καλοκαιρινής σεζόν και μείωση του ωραρίου λειτουργίας των επιχειρήσεων.




Για όλους αυτούς τους λόγους και επιζητώντας την καλύτερη δυνατή λύση στα προβλήματα των επιχειρήσεων αλλά και γενικότερα του Πυθαγορείου, διεκδικούμε την προστασία και στήριξη των επιχειρήσεων μας από κάθε μορφής απόφαση που δυσκολεύει το έργο και την λειτουργία τους, ζητάμε από τους αρμόδιους και υπεύθυνους να σταθούν δίπλα αποφασιστικά και δημιουργικά και ζητάμε να προωθήσουν τη πρόταση που εμείς προτείνουμε προς το λιμενικό ταμείο Σάμου, η οποία είναι η εξής:

Προτείνεται από το σύλλογό μας η δυνατότητα κατασκευής δίριχτης ξύλινης πέργκολας μήκους 7 μέτρων και ιδίου πλάτους με την πρόσοψη του κάθε καταστήματος όπως φαίνεται στο παρόν σχέδιο.

Οι πέργκολες να είναι ίδιας μορφής και τύπου και με ίδιο χρωματισμό ή ότι χρωματισμού προταθεί από την υπηρεσία σας, ενώ μπροστά και στα όρια των περγκολων να φυτευτούν μουριές.

Επίσης να εγκριθεί ενιαίο χρώμα και τύπος πανιών και φωτιστικών ώστε να υπάρξει ομοιομορφία.

Τέλος να γίνει ανάδειξη των όψεων των κτιρίων και γενικά ότι χρειαστεί ώστε να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της προστατευόμενης περιοχής.

Αυτή την πρόταση επιθυμούμε και θέλουμε να υιοθετηθεί εκ μέρους του Λιμενικού ταμείου Σάμου και να αποσταλεί στο Τμήμα Προστασίας και Διαχείρισης Νεωτέρων και Σύγχρονων Μνημείων και Μνημείων Τεχνικού Πολιτισμού και Ιστορικών Τόπων τού Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Επιθυμούμε και διεκδικούμε να αποσταλεί μόνο η δική μας πρόταση και καμιά άλλη που θίγει την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μας.

Επίσης επιθυμούμε το Λιμενικό Ταμείο Σάμου σέ συνεργασία με τον Δήμο Ανατολικής Σάμου να επιδιώξουν ώστε η πρόταση μας να γίνει μελέτη και να ενταχθεί σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α.

Αποφασίσαμε ομόφωνα ότι θα υποστηρίξουμε την πρόταση μας και μόνο αυτή.

Αντιπροσωπεύουμε εμάς και τις οικογένειές μας, τους εργαζόμενους μας και τις οικογένειές τους, τους άμεσα εμπλεκόμενους με τον κλάδο μας και τις οικογένειές τους.

Εκπροσωπούμε ένα μεγάλο κομμάτι των επιχειρήσεων του πανέμορφου και γραφικού Πυθαγορείου και θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά ώστε η ομορφιά του τόπου μας να συνδυάζεται με την πανδαισία γεύσεων, χρωμάτων, ατμόσφαιρας και ποιότητας.



Εκ μέρους του Συλλόγου Εστίασης Καφέ και Διασκέδασης

Το προσωρινό Δ.Σ.
Σπάγος Γρηγόρης Πρόεδρος
Βογιατζής Νικόλαος Αντιπρόεδρος
Φουντουλάκος Χρήστος Γραμματέας
Αναστασιάδης Μάριος Ταμίας
Αρχοντούλης Ιωάννης Σύμβουλος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required