12 Νοε 2021

Επιμελητήριο Σάμου - Επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη για τα νέα μέτρα

Επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σάμου, Γιώργο Κυριαζή, για τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας που πλήττουν τα μικρά μαγαζιά λιανεμπορίου και τα καταστήματα εστίασης. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο της επιστολής.

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Εδώ και δύο χρόνια, ο επαγγελματικός και εμπορικός κόσμος της χώρας δίνει σκληρή μάχη για την επιβίωση τους έπειτα από δυο lockdown. Δυστυχώς όμως τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, θα έχουν ως αποτέλεσμα να περιοριστεί ακόμη περισσότερο η προσέλευση του αγοραστικού κοινού στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στους αυτοαπασχολούμενους με άμεση συνέπεια την μείωση του τζίρου.

Είμαστε υπέρ της δημόσιας υγείας, και πρόθυμοι συμβάλουμε στην αντιμετώπιση του ιού για την διασφάλιση του κοινού καλού.

Τα νέα μέτρα απευθύνονται στη μερίδα των συμπολιτών μας που παραμένουν ανεμβολίαστοι προκειμένου να πειστούν να εμβολιαστούν. Δυστυχώς όμως δεν πείθουν και δεν μπορεί ο ιός να μεταδίδεται μόνο στα μικρά μαγαζιά του λιανεμπορίου και της εστίασης.

Δεν θα πρέπει να στοχοποιούνται το λιανεμπόριο και η εστίαση, καθώς αποτελούν σημαντικό κομμάτι της οικονομίας στης χώρας, καθώς από την αρχή της υγειονομικής κρίσης σηκώνουν στην πλάτη τους τεράστιο οικονομικό βάρος.

Την περίοδο αυτή, με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις και τις εορτές των Χριστουγέννων, είχε δημιουργηθεί η ελπίδα στον εμπορικό κόσμο ότι θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα της αγοράς, που θα επιτρέψει και την αποπληρωμή των συσσωρευμένων υποχρεώσεων των επιχειρήσεων.

Συνέπεια όλων αυτών των μέτρων θα είναι η μείωση του κύκλου εργασιών, η αύξηση λειτουργικών εξόδων για τις μικρές ατομικές και οικογενειακές επιχειρήσεις αλλά και για το κράτος η μείωση εσόδων του από την είσπραξη του ΦΠΑ και των φόρων.

Τα μέτρα πρέπει να εφαρμόζονται παντού, σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτου οικονομικού μεγέθους και σε όλες τις οικονομικές δραστηριότητες.

Κύριε Υπουργέ,
Θεωρούμε ότι τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν με την εφαρμογή των

νέων μέτρων θα είναι τεράστια και θα θέσουν σε κίνδυνο την βιωσιμότητα εκατοντάδων επιχειρήσεων.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Α. Κυριαζής»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required