8 Δεκ 2021

Κρίτων Αρσένης: «Παράνομη η Άδεια Παραγωγής για 150 ανεμογεννήτριες σε Ικαρία και Φούρνους»

Δελτίο τύπου για τις ανεμογεννήτριες σε Ικαρία και Φούρνους εξέδωσε ο Βουλευτής του ΜΕΡΑ25, Κρίτων Αρσένης.

Ο βουλευτής αναφέρει:

Στην παραδοχή ότι η ΡΑΕ έδωσε άδεια παραγωγού χωρίς να εξετάσει τη συμβατότητα του τεράστιου αιολικού πάρκου 150 ανεμογεννητριών σε Ικαρία και Φούρνους προχώρησε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, απαντώντας στη σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΜεΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη. Συγκεκριμένα αν και ο νόμος 4685/2020 προβλέπει ότι η ΡΑΕ εγκρίνει άδειες παραγωγής μόνο σε αιολικά που ικανοποιούνται όλες οι προϋποθέσεις του χωροταξικού ΑΠΕ, αναφορικά με τις αποστάσεις από αρχαιολογικούς χώρους, παραδοσιακούς οικισμούς, οικισμούς, οδικό δίκτυο αλλά και με θέματα τοπίου και φέρουσας ικανότητας, ο Υφυπουργός δήλωσε ότι η ΡΑΕ εξέτασε μόνο τα θέματα φέρουσας ικανότητας. 

Ο υφυπουργός τόνισε ότι άδεια παραγωγής δεν σημαίνει υποχρεωτικά πλήρη αδειοδότηση και έφερε ως παράδειγμα έργων εγκατάστασης ανεμογεννητριών που δεν προχώρησαν, το Νυμφαίο και τα Άγραφα, “διότι θεωρήσαμε ότι στα τοπία όπου επρόκειτο να χωροθετηθούν, βάσει των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, δε θα έπρεπε να είναι αυτός ο χώρος τους”. 

Αυτό που δεν ανέφερε ο κ. Αμυράς είναι τι μεσολάβησε μέχρι την ακύρωση των έργων. Στην κινηματική δράση και την καθοριστική της σημασία αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΜεΡΑ25: “Μας λέτε ως έργο της κυβέρνησης ότι ακυρώθηκαν τα αιολικά στα Άγραφα και στο Νυμφαίο -ήταν άνθρωποι οι οποίοι πρόταξαν το στήθος και το σώμα τους για να τα προστατεύσουν, όταν συλλαμβάνατε παπάδες, παιδιά, νέους ανθρώπους για να προχωρήσει το έργο το οποίο είχατε εγκρίνει”, είπε ο Κρίτων Αρσένης.



1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Άντε να κουρευτείς βρε νούμερο που θέλεις σώνει και καλά να έχουμε ακόμα λαδοφάναρο και λύχνο.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required