27 Δεκ 2021

Πανελλαδική αναγνώριση του ερευνητικού έργου του Σαμιώτη Καθηγητή Μ. Γ. Βαρβούνη

Δύο πρόσφατες αποφάσεις της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρίας Λίνας Μενδώνη σχετίζονται με το ερευνητικό έργο που συντελείται στο «Εργαστήριο Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας» του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και στην «Ελληνική Λαογραφική Εταιρεία», υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Μανόλη Γερ. Βαρβούνη, ο οποίος είναι Διευθυντής του πρώτου και Αντιπρόεδρος της δεύτερης.

Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο 2021 η «Ελληνική Λαογραφική Εταιρεία» υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με σκοπό την συμμετοχή της, μέσω του Αντιπροέδρου της Καθηγητή Μ. Γ. Βαρβούνη, στην ομάδα μελέτης και τεκμηρίωσης των αντικειμένων στα πρώην Βασιλικά Κτήματα του Τατοΐου, και ειδικότερα των παραδοσιακών ενδυμασιών, των παρασήμων και των θυρεών. Η Εταιρεία ανέλαβε την υπόδειξη της ορθής μεθοδολογίας της καταγραφής και της τεκμηρίωσης του υλικού αυτού, ώστε να αξιοποιηθεί μελλοντικά για τις ανάλογες μουσειολογικές μελέτες που θα ακολουθήσουν, με σκοπό την έκθεσή του, ώστε να γίνει η ενδεδειγμένη ανάδειξη της ιστορίας του πρώην Βασιλικού Κτήματος Τατοΐου.

Επίσης, με την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με αριθμ. 576369/29.11.2021 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1073 /τ.ΥΟΔΔ/13.12.2021, ο Διευθυντής του «Εργαστηρίου Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας», του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Καθηγητής Μ. Γ. Βαρβούνης ορίστηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας – Θράκης, της Θεσσαλονίκης. Και η απόφαση αυτή επισημαίνει την ευρύτερη αναγνώριση του ερευνητικού και ακαδημαϊκού έργου του συμπατριώτη μας Καθηγητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required