28 Ιαν 2022

Σάββατο 29/1 - Εκδήλωση Οργανώσεων Σάμου ΚΝΕ - "Τι σχολείο έχουμε ανάγκη σήμερα;"

Οι Οργανώσεις Σάμου της ΚΝΕ, διοργανώνουν, το Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, στις 18:30, στη μεγάλη Αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, στο Βαθύ, εκδήλωση - ανοιχτή συζήτηση με θέμα το σχολείο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η Μπροσούρα του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ με τίτλο "Τι σχολείο έχουμε ανάγκη σήμερα;" και θα ακολουθήσει συζήτηση με μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων όλης της Σάμου αλλά και εκπαιδευτικούς.

Η πρόταση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για το σχολείο δεν είναι άσχετη από την καθημερινότητα των μαθητών. Αντιθέτως δίνει απαντήσεις σε καθημερινούς προβληματισμούς και ανησυχίες. Ιδιαίτερα σε μία περίοδο που με ευθύνη της κυβέρνησης, τα σχολεία άνοιξαν ξανά χωρίς να έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα.

Παρά τις αλλεπάλληλες αλλαγές στο σχολείο, μέσα από νόμους όλων των κυβερνήσεων, οι μαθητές συνεχίζουν να πηγαίνουν καθημερινά σε ένα σχολείο που το βαριούνται, που τους γεμίζει άγχος και ανασφάλεια, αντί χαρά και αισιοδοξία. Κάθε νέο νομοσχέδιο που ψηφίζεται μετατρέπει το σχολείο όλο και περισσότερο σε ένα ακριβό “κέντρο εξετάσεων“, μακριά από τις ανάγκες των μαθητών να δημιουργήσουν, να γνωρίσουν τον κόσμο, να έρθουν σε επαφή με τα τεράστια τεχνολογικά και επιστημονικά επιτεύγματα.



Η συγκεκριμένη έκδοση λοιπόν, επιδιώκουμε μπορεί να πυροδοτήσει τη συζήτηση για το σχολείο που αξίζει να αγωνιστούν για να το κατακτήσουν οι μαθητές μαζί με όλο τον λαό. Να πεισμώσει τον κάθε μαθητή πως τα όνειρά του για ένα διαφορετικό σχολείο δεν είναι ουτοπία, είναι φτιαγμένα από πραγματικά υλικά!

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας των συμμετεχόντων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required