10 Ιαν 2022

Ανακοίνωση της Ενωτικής Δημοκρατικής Κίνησης Εκπαιδευτικών Σάμου για το άνοιγμα των σχολείων

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ενωτική Δημοκρατική Κίνηση Εκπαιδευτικών της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου σχετικά με το άνοιγμα τον σχολείων, στην οποία αναφέρουν πως δεν εχουν λήφθεί ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης που σχετίζονται με την ασφάλεια και την υγιεινή. Η ανακοίνωση αναλυτικά:

 

«Τα σχολεία ανοίγουν σήμερα  Δευτέρα 10/1/2022 μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Ανοίγουν με έκδηλη την ανησυχία γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών σε σχέση με την έξαρση της πανδημίας. Μια πανδημία που με τις μεταλλάξεις της σαρώνει τη χώρα και προσβάλλει πια και τις μικρές ηλικίες. Την ίδια στιγμή, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές βρίσκονται αντιμέτωποι με αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες και απόψεις που εκφέρονται από επιστήμονες της υγείας και από παράγοντες της πολιτικής ζωής που συντείνουν στην ενίσχυση του κλίματος αμφιβολίας που επικρατεί.


Οι εκπαιδευτικοί, με αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης απέναντι στους μαθητές και την κοινωνία, σήκωσαν στις πλάτες τους την εξ αποστάσεως εκπαίδευση όταν και όπου χρειάστηκε χωρίς καμιά βοήθεια από την πολιτεία. Και τώρα, στη δια ζώσης διδασκαλία, θα στηρίξουν παιδαγωγικά, μαθησιακά, συναισθηματικά και ψυχοκοινωνικά τους μαθητές τους. Πρέπει, όμως, επιτέλους, το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση να ακούσουν τις προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας για να εξασφαλιστεί η δια ζώσης διδασκαλία των μαθητών, που είναι αναντικατάστατη.


Ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης που σχετίζονται με την ασφάλεια και την υγιεινή όπως η επιπλέον προμήθεια κατάλληλων ειδών προστασίας, καθαρισμού και απολύμανσης, η διασφάλιση της παρουσίας προσωπικού καθαριότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας των σχολικών μονάδων, η διασφάλιση φυσικών αποστάσεων στις τάξεις με «σπάσιμο» πληθωρικών τμημάτων, αλλαγές στις μετακινήσεις μαθητών διαφορετικών ηλικιών με τα ίδια μέσα μεταφοράς, αύξηση των σημείων για δωρεάν rapid έτσι ώστε να καλύπτεται όλη η επικράτεια και να μην παρατηρούνται φαινόμενα πολύωρων αναμονών για τη διενέργειά τους δεν έχουν ληφθεί! Επιπλέον, κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει ληφθεί για την αναπλήρωση των εκπαιδευτικών που θα νοσήσουν. 


Επίσης, ο ανεπαρκής, όπως αποδείχτηκε στην πράξη, σχεδιασμός στη διάθεση των απαραίτητων self-test και τις ελλείψεις που παρουσιάστηκαν  επιτείνουν το άγχος μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών για το σημερινό άνοιγμα. 


Είναι απαράδεκτο να μην έχουν εξασφαλιστεί έγκαιρα τα απαιτούμενα selftest για όλους τους μαθητές με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ και να τα αναζητούν οι γονείς λίγη ώρα πριν την έναρξη των μαθημάτων το πρωί της Δευτέρας. Παρ' όλα αυτά:

 

Οι μαθητές που έρχονται μόνοι τους χωρίς την παρουσία  γονέων και χωρίς εκτυπωμένο τεστ, δυστυχώς θα πρέπει να αποχωρήσουν από τον χώρο του σχολείου.

Κανείς εκπαιδευτικός δεν έχει δικαίωμα να διενεργήσει το self test σε μαθητή.


Οποιοδήποτε πρόβλημα συναντήσετε συνάδελφοι, μην διστάσετε να επικοινωνήστε με τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου σας.

 

Ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία, δημιουργικότητα, αλληλεγγύη και ενσυναίσθηση.


Ο αγώνας για καλύτερα, ασφαλή και ανοιχτά σχολεία είναι καθημερινός, ατομικός αλλά και, κυρίως, συλλογικός.


ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΣΑΜΟΥ

 

ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. )

ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑ  (ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.)

ΛΑΜΠΡΙΝΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΗ (ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Δ.Σ.)

ΤΖΕΛΕΠΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΤΑΜΙΑΣ Δ.Σ.)

ΚΑΤΖΩΡΑΣ ΜΙΜΗΣ (ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.)

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ (Ε.Ε)

ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Ε.Ε.)»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required