10 Ιαν 2022

Επιστροφή στα θρανία με απουσίες μαθητών και καθηγητών στα σχολεία της Σάμου

"Μετ’ εμποδίων" ξεκίνησε η επαναλειτουργία των σχολείων  λόγω της έλλειψης self test που παρατηρείται και του φόβου εκπαιδευτικών και γονέων για την άκρως μεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον.

Σύμφωνα με το ραδιοφωνικό σταθμό 2000 FM στις σχολικές μονάδες της Σάμου δεν προσήλθαν 25 δάσκαλοι και 11 εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, -ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονται εκτός Σάμου λόγω των διακοπών των Χριστουγέννων-, καθώς δήλωσαν πως βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Όσον αφορά στους μαθητές 33 μαθητές της Πρωτοβάθμιας και 325 της Δευτεροβάθμιας δεν προσήλθαν στα σχολεία της Σάμου, ενώ αύριο θα υπάρχει εικόνα για το πόσοι απουσίαζαν λόγω νόσησης από Covid-19.


Ελλείψεις σε self test παρατηρήθηκαν και στο νησί μας. Η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σάμου, κα Ελπίδα Χατζηελευθεριάδου, μιλώντας στην εκπομπή «Στις 10 με τόνο» και στη δημοσιογράφο Βιολέτα Τριπόδη επισήμανε πως τα τεστ εξαντλήθηκαν από την Παρασκευή το απόγευμα. «Δυστυχώς δεν στείλανε στις αποθήκες τον ανάλογο αριθμό self test για να εφοδιαστεί η αλυσίδα. Υπήρχαν φαρμακεία που είχαν έλλειψη και οι γονείς ταλαιπωρήθηκαν για να βρουν», είπε και πρόσθεσε πως από σήμερα η τιμή των τεστ διαμορφώνεται στα 7 ευρώ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required