17 Ιαν 2022

Κίνηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - «Επείγει η Άρση της απαγόρευσης εξόδου και η Ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων»

Με ανακοίνωσή της η «Κίνηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες» αναφέρεται σε πρόσφατη απαγόρευση εξόδου σε Αφγανό που βρίσκεται στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου που λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο 2021 στην περιοχή Ζερβού. Η ανακοίνωση αναφέρει:

«"Ο Διοικητής της ανωτέρω Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής (Σάμου) παρανόμως έλαβε το επίμαχο μέτρο (απαγόρευση εξόδου) εις βάρος Αφγανού αιτούντα".
 
Έτσι λέει η απόφαση του αριθ.πρακτ. 36/17/12/2021 του Διοικητικού Πρωτοδικείου Σύρου. Όμως συνεχίζεται η στέρηση εξόδου για τους μη έχοντες ενεργή κάρτα αιτούντος άσυλο. Κάποιοι από αυτούς, ενώ τους έχει επιτραπεί η προσέλευση στο σχολείο, τις μέρες που έκλεισαν τα σχολεία για 2 εβδομάδες, παρέμειναν έγκλειστοι. Η ψυχολογική τους κατάσταση, σύμφωνα με μαρτυρίες τους, είναι άσχημη. Μερικοί εγκαταλείπουν το σχολείο, άλλοι αναζητούν ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή. Αν παρανόμως έλαβε το μέτρο ο Διοικητής όπως αναφέρεται στην απόφαση γιατί συνεχίζεται η παρανομία; Πώς μπορούμε να ανεχόμαστε να βασανίζονται άνθρωποι, νέοι, παιδιά, κλείνοντάς τους σε συρματοπλέγματα δίπλα μας;

Επείγει η Άρση της απαγόρευσης εξόδου και η Ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων. 

Σάμος 13/1/2022

Κίνηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required