19 Ιαν 2022

Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα ετοιμόρροπα κτίρια

Παρέμβαση με επιστολή της στο Δήμαρχο και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου, έκανε η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου. Η παρέμβαση αφορά τα σεισμόπληκτα ετοιμόρροπα σπίτια στους οικισμούς, η επικινδυνότητα των οποίων εντάθηκε με τις τελευταίες διαρκείς βροχοπτώσεις. Αφορμή ήταν τα προβλήματα που υπάρχουν στον Παγώνδα , αλλά το θέμα αφορά όλους τους οικισμούς . 

Ολόκληρη η επιστολή προς τον Δήμαρχο έχει ως εξής: 


Με τις τελευταίες βροχοπτώσεις πέρα από τα σοβαρά προβλήματα σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου και των οικισμών που υπογραμμίζουν την ανάγκη αντιπλημμυρικών και γενικότερα έργων προστασίας, ιδιαίτερα προβλήματα προέκυψαν σε σεισμόπληκτους οικισμούς, όπου ετοιμόρροπα σπίτια έγιναν ακόμη περισσότερο επικίνδυνα. 

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Παγώνδα, όπου σεισμόπληκτα σπίτια αποσαρθρώθηκαν περισσότερο και έκαναν ακόμη πιο άμεσο τον κίνδυνο κατάρρευσής τους, με απρόβλεπτες συνέπειες για την ασφάλεια διερχόμενων κατοίκων του χωριού. 


Είναι επείγουσα η ανάγκη για όλους τους οικισμούς, να απομακρυνθούν τα μπάζα που σωρεύτηκαν στα συγκεκριμένα σημεία , να καθαιρεθούν επικίνδυνα για κατάρρευση τοιχία και γενικότερα να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις η κατεδάφιση ετοιμόρροπων κτιρίων όχι μόνο από το σεισμό, αλλά και κτιρίων των οποίων προϋπήρχε η επικινδυνότητά τους.


Δεκαπέντε μήνες μετά το σεισμό είναι απαράδεκτο, να μην έχει αποκατασταθεί τουλάχιστον η ασφαλής διέλευση μέσα στους οικισμούς, που είναι προϋπόθεση για την εύρυθμη εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών των κατοίκων. 


Παρακαλούμε ενημερώστε μας για τις ενέργειές σας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required