23 Ιαν 2022

Η ΕΛΜΕ Σάμου για το κλείσιμο των σχολείων

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Σάμου αναφέρεται στην απόφαση των 2 Δήμων για το κλείσιμο των σχολείων.


«Με απόφασή τους οι δύο δήμοι της Σάμου έκλεισαν τα σχολεία για τις 24 και 25/1/2022, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Με εντολή του υπουργείου καλούμαστε να προχωρήσουμε σε τηλεεκπαίδευση.

Όλοι θυμόμαστε τις ανακοινώσεις του υπουργείου παιδείας ότι η τηλεεκπαίδευση δεν αποτελεί εκπαίδευση και για το λόγο αυτό τα σχολεία φέτος θα παραμείνουν ανοιχτά. Ο λόγος για τη σημερινή εντολή του είναι ότι πρέπει να φαίνεται ότι όλα λειτουργούν κανονικά, σε συνθήκες ομαλότητας, ώστε να εφαρμοστεί ο προγραμματισμός του (αξιολόγηση, εφαρμογή τράπεζας θεμάτων κλπ.).

Θα θέλαμε να πούμε ρητά ότι ως εκπαιδευτικοί δεν είμαστε υποχρεωμένοι -ούτε από το νόμο- να διαθέτουμε δικό μας εξοπλισμό και να κάνουμε τηλεεκπαίδευση από τα σπίτια μας. Επομένως σε σχετικό ερώτημα των διευθυντών απαντάμε ότι: «δεν διαθέτουμε τον απαιτούμενο εξοπλισμό για πραγματοποίηση τηλεεκπαίδευσης, ενώ η προσέλευση και η παραμονή μας στο σχολείο δεν είναι δυνατή, αφού -σύμφωνα με την απόφαση των δήμων- κρίνεται επικίνδυνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required