29 Ιαν 2022

ZDF – Εξαιρετικό μίνι ντοκιμαντέρ για το Ευπαλίνειο όρυγμα

Ένα εξαιρετικό μίνι ντοκιμαντέρ, διάρκειας 10 λεπτών, πρόβαλλε το δεύτερο πρόγραμμα της Γερμανικής τηλεόρασης (ZDF). Η προβολή του έγινε στο πλαίσιο της εκπομπής Terra X που ασχολείται με θέματα που αφορούν την ιστορία, τη φύση, την αρχαιολογία και την επιστήμη. Μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά σε αρχαίους πολιτισμούς και τα επιτεύγματά τους.

Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ καταγράφει και αναλύει το εκπληκτικής επινόησης επίτευγμα της μηχανικής, το Ευπαλίνειο όρυγμα που βρίσκεται στο Πυθαγόρειο, έργο του μηχανικού Ευπαλίνου από τα Μέγαρα. 


Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και σήμερα, εν μέρει, χρησιμοποιείται η ίδια τεχνική διάνοιξης σηράγγων, ακόμη και τεραστίων διαστάσεων, όπως το περίφημο ευρωτούνελ, η σήραγγα της Μάγχης που συνδέει την Αγγλία με τη Γαλλία. Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε την Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, προκαλώντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των τηλεθεατών. Ευχαριστούμε τον συμπατριώτης, κ. Γ. Κηλάδη, από το Μόναχο της Γερμανίας, που μας ενημέρωσε για τη σχετική προβολή με την καλή είδηση για την ιστορία του νησιού μας.

 

                                                 Παρακολουθήστε το βίντεο




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required