4 Φεβ 2022

Σάββατο, 5/2 - Αφιέρωμα στο σύγχρονο Σουηδικό κινηματογράφο από την Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου

Αφιέρωμα στο σύγχρονο Σουηδικό κινηματογράφο από την Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου, αυτό το Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου, με 2 ταινίες που θα προβληθούν στην αίθουσα αμφιθεάτρου της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου. Το πρώτο φιλμ θα προβληθεί στις 19:15 και το δεύτερο στις 21:00.


-->Τhe girl who saved my life
Ώρα έναρξης: 19.15

Σουηδία, 2016
Σκηνοθεσία: Χογκίρ Χιρόρι
Διάρκεια: 79'
Nτοκιμαντέρ


Τον Αύγουστο του 2014, ο κινηματογραφιστής Χογκίρ Χιρόρι αφήνει την έγκυο γυναίκα του στη Σουηδία και επιστρέφει στην πατρίδα του, το Ιρακινό Κουρδιστάν, με σκοπό να καταγράψει ιστορίες των προσφύγων του πολέμου. Περισσότεροι από 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι δραπετεύουν από την τρομοκρατία του Ισλαμικού Κράτους. Κάποια στιγμή του προσφέρεται η ευκαιρία να ταξιδεύσει με ελικόπτερο στα βουνά Σινγκάλ όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι είναι παγιδευμένοι χωρίς πρόσβαση σε νερό και φαγητό, περικυκλωμένοι από μαχητές του ISIS. Πηγαίνοντας προς το ελικόπτερο, βρίσκει ένα 11χρονο κορίτσι, τραυματισμένο και εγκαταλελειμμένο μέσα στην εξαντλητική ζέστη. Καθυστερεί βοηθώντας την και χάνει την πτήση. Αργότερα μαθαίνει ότι το ελικόπτερο κατέπεσε. Αρχίζει λοιπόν να ψάχνει να το κορίτσι και στην αναζήτηση του αυτή, συναντά πολλά άλλα θύματα του πολέμου που έχουν υποστεί κάθε είδους φρικαλεότητες από τον ISIS.

-->Drifters
Ώρα έναρξης: 21.00

Σουηδία, 2015
Σκηνοθεσία: Peter Grönlund
Διάρκεια: 92'
Κοινωνικό δράμα, θρίλερ


Η Μίνα, τοξικομανής και βαποράκι απειλείται από την σπιτονοικοκυρά της με έξωση. Στην απελπισία της θα βουτήξει τα χρήματα που ανήκουν σε έναν μεγαλέμπορο ναρκωτικών, αλλά παρ' όλα αυτά θα βρεθεί στον δρόμο. Τυχαία θα γνωρίσει την Κάτια, μια αλκοολική μητέρα που το παιδί της το έχουν πάρει οι κοινωνικές υπηρεσίες. Μαζί θα καταφύγουν σε ένα πάρκο με τροχόσπιτα, όπου ζουν και άλλοι άνθρωποι θέλοντας να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required