15 Φεβ 2022

Η συμβολή της Εκκλησίας στην Ελληνική Επανάσταση - Συμμετοχή Μητρόπολης Σάμου

Παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου πραγματοποιήθησαν τα εγκαίνια της έκθεσης "Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος- Η συμβολή της Εκκλησίας στον αγώνα του 1821" την οποία διοργανώνει η Ειδική Συνοδική Επιτροπή επί της Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε συνεργασία με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Η έκθεση φιλοξενείται στο Βυζαντινό Μουσείο έως τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022 και περιλαμβάνει διάφορα ιστορικά κειμήλια φυλασσόμενα σε ιερούς ναούς, ιερές μονές και εκκλησιαστικά μουσεία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τον Αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. 

Στην έκθεση συμμετέχει και η Ιερά Μητρόπολη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών με αποθησαυρισμένα κειμήλια του εκκλησιαστικού βυζαντινού μουσείου της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Στη ενότητα Εκκλησιαστική τέχνη πριν από την επανάσταση εκτίθεται, ο Αρχιερατικός Μανδύας του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Γρηγορίου του Ε' (πρώτο μισό 18ου αιώνα). Στην ενότητα ο αγώνας στην θάλασσα, μικρά εικόνα του Ευαγγελισμού από το πλοίο του Κωνσταντίνου Κανάρη (19ου αιώνα).

Ο Μητροπολίτης Σάμου κ.κ. Ευσέβιος επισκέφθηκε την έκθεση και δέχθηκε επαίνους για την συμβολή της ακριτικής Μητρόπολής μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required