2 Φεβ 2022

Απολογισμός πεπραγμένων Συμβουλίου Κοινότητας Σαμίων

Τον απολογισμό πεπραγμένων για τα περίπου 2,5 χρόνια, από την περίοδο που ανέλαβε το Συμβούλιο, έδωσε στη δημοσιότητα η Κοινότητα Σαμιών, η μεγαλύτερη Κοινότητα του νομού. Στην ανακοίνωσή της, όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται και σημαντικές αποφάσεις που πάρθηκαν στη μέχρι σήμερα θητεία των τοπικών συμβούλων, αναφέρονται τα εξής:

«Έχουν περάσει δυόμιση χρόνια από την ανάληψη της αυτοδιοικητικής θητείας του συμβουλίου κοινότητας Σαμίων. Στο πλαίσιο της κοινωνικής λογοδοσίας, που αποτελεί άλλωστε και το θεμέλιο αξιοπρεπούς λειτουργίας κάθε δημοκρατικού θεσμού, το συμβούλιο της κοινότητάς μας αποφάσισε ομόφωνα να δημοσιοποιήσει συνοπτικά αλλά και περιεκτικά τα σημαντικότερα θέματα που προσέγγισε όλο αυτό το διάστημα.

Οι προτεραιότητες του συμβουλίου μας εντοπίστηκαν στην αντιμετώπιση τριών βασικότατων καταστάσεων που συνέβησαν το χρονικό αυτό διάστημα:
Το μεταναστευτικό – προσφυγικό.
Οι καταστροφικές συνέπειες του σεισμού.
Η διαχείριση της πανδημίας, δεν άφησαν πολλά περιθώρια για να ασχοληθούμε με θέματα που θα βελτίωναν περαιτέρω την καθημερινότητα των συμπολιτών μας αλλά και την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης μας.

Σύμφωνα με το ν.3852/2010 άρθρο 83 οι αρμοδιότητες του συμβουλίου είναι αποκλειστικά εισηγητικές – γνωμοδοτικές οι οποίες γνωστοποιούνται στο Δήμαρχο μέσα σε 8 ημέρες και από εκεί προς τα αρμόδια όργανα του δήμου(δημοτικό συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή ,Ποιότητα Ζωής) τα οποία οφείλουν να τις μελετήσουν και να ενημερώσουν μέσα σε 1 μήνα σχετικά για κάθε θέμα. Να σημειωθεί ότι καμία αρμοδιότητα δεν μεταβιβάστηκε στο συμβούλιο της κοινότητας ούτε από το δήμαρχο αλλά και ούτε από το δημοτικό συμβούλιο (άρθρο 2 εγκυκλίου 88/21.08.2019).

Από το Σεπτέμβριο του 2019 όπου έγινε η ανάληψη της αυτοδιοικητικής ευθύνης της κοινότητας πραγματοποιήθηκαν 21 συμβούλια και πάρθηκαν 81 αποφάσεις οι οποίες γνωστοποιήθηκαν προς τα αρμόδια όργανα του δήμου.

Αξιολογώντας τις γνωμοδοτικές αποφάσεις σας παραθέτουμε με επιγραμματικό τρόπο τις σημαντικότερες από αυτές:

v ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.: 01 /02-10-2019 (Προσφυγικό- μεταναστευτικό-κλείσιμο Κ.Υ.Τ-καταγραφή Μ.Κ.Ο κ.λ.π)

v ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.: 02 /07-10-2019 (Η στάθμευση ενοικιαζόμενων οχημάτων σε θέσεις πάρκινγκ.- ύπαρξη εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων σε κοινόχρηστους χώρους της πόλης της- Ύπαρξη κυκλοφοριακής συμφόρησης

v επί της οδού Ντάελ -Αποκατάσταση του δρόμου από τα Πευκάκια έως το πρώην περίπτερο Ζαχαράκη».

v ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.: 03 /21-10-2019 (ψήφισμα κοινής συνεδρίασης συμβουλίων κοινότητας Σαμίων και Βαθέος περί μεταναστευτικού –προσφυγικού ζητήματος

v ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.: 04 /11-11-2019 (Πρόταση για μείωση τελών) 

v κοινοχρήστων χώρων λόγω του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος , καθώς και της οικονομικής κρίσης

v . ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.: 11 /11-11-2019( ΘΕΜΑ: Έγγραφη ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου για θέματα που αφορούν : 1) Την αποκατάσταση λειτουργίας του βιολογικού και αποχετευτικού συστήματος -προγραμματισμός και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης- αντιμετώπισης της δυσοσμίας από τις σκάρες αποχέτευσης και 2) Ποιος σχεδιασμός υπάρχει και ποια τα χρονοδιαγράμματα για την αποπεράτωση του Ξενία και του δημοτικού κήπου)

v ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.: ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.: 9/29-05-2020(«Πρόταση για δημιουργία πεζοδρομίου κατά μήκος της οδού Νοέμης-Νταέλ» λόγω της προσέλευσης και αποχώρησης μεγάλου αριθμού μαθητών των σχολείων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Σάμου)

v ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.: 10 /29-05-2020 (Ενημέρωση για την πορεία του βιολογικού και του αποχετευτικού συστήματος)

v ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.: 11/29-05-2020 : «Καθαρισμός -Απολύμανση κάδων απορριμμάτων-απομάκρυνση των κάδων απορριμμάτων επί της παραλιακής και η τοποθέτησή τους σε λειτουργική θέση-βελτίωσης της αισθητικής των σημείων τοποθέτησης

v ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.:13 /29-05-2020 «Μελέτη και προτάσεις για την εξοικονόμηση θέσεων πάρκινγκ- διαβάσεις πεζών»

v ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 19 /10-08-2020 .: 1.Να καθοριστούν θέσεις άσκησης υπαίθριας στάσιμης εμπορικής δραστηριότητας στο δημοτικό οικόπεδο , δίπλα στο κτίριο Γιαννουλόπουλου, στο ΟΤ 202 της πόλεως Σάμου.2. Να γίνει επίστρωση με σκυρόδεμα στο εν λόγω οικόπεδο , να διαγραμμιστούν οι θέσεις , καθώς να γίνει και περίφραξη με τοποθέτησης μπάρας στο τμήμα του οικοπέδου που συνορεύει με την οδό Κανάρη.».

v ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.: 20 /28-09-2020: «Καθαρισμός της κοίτης του ρέματος ¨ΜΙΛΜΠΕΡΓΚ¨ ,έλεγχος της συνεχόμενης ροής νερού του και σύνταξη μελέτης οριοθέτησής του»

v ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.: 22 /28-09-2020: «Αποκατάσταση του οδοστρώματος της οδού Ευπαλίνου».

v ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.: 21 /28-09-2020: «Αποκατάσταση του δρόμου προς περιοχή Καλάμι »

v ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.: 27 /30-11-2020: «Κατάργηση τελών κοινοχρήστων χώρων για το έτος 2000»

v ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.: 28 /30-11-2020: «Καταγραφή ετοιμόρροπων – επικίνδυνων κτιρίων » ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.: 29 /30-11-2020

v ΘΕΜΑ: «Αίτημα παραχώρησης οικοπέδου , ιδιοκτησίας κ. Στέλιου Ροδίτη για διαμόρφωση χώρου πάρκινγκ». το οποίο βρίσκεται επί της οδού Κανάρη για να διαμορφωθεί πάρκινγκ, με σκοπό την αποσυμφόρηση της συγκεκριμένης οδού

v ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.: 32 /30-11-2020 «Αίτημα πολιτών , περί της ένταξης της Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου Ζ2- περιοχών Ρεπανά ΄Κούτρα- Αγ. Κων/νος – Αγ.Αθανάσιος – Δήμα – Καμαρίτσα – Άνω Καλάμι Καλάμι στο Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Ανατολικής Σάμου.»

v ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.: 30 /30-11-2020: «Δημιουργία δικτύου σεισμόπληκτων πόλεων – δήμων

v ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.: 31 /30-11-2020: «Πρόταση για συνάντηση με τον Βουλευτή Νομού Σάμου, καθώς και με εκπροσώπους του Εμπορικού Επιμελητηρίου, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των αποζημιώσεων όλων των επιχειρήσεων που επλήγησαν από το Τσουνάμι που ακολούθησε μετά το σεισμό της 30 ης Οκτωβρίου».

v ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.: 01 /28-01-2020: ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΤΑΣΙΜΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ¨ Προτείνει τη δημιουργία μιας Λαϊκής Αγοράς στην πόλη της Σάμου, αρκεί να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος , ο οποίος να ικανοποιεί τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα.

v ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 03/18-03-2021: Πρόταση για την ένταξη του δήμου Ανατολικής Σάμου στο 100%επιδοτούμενο πρόγραμμα αναβάθμισης των εμπορικών δρόμων «Open Mall»

v ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ:4/18-03-2021: ¨ Πρόταση για ίδρυση και επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας¨

v ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ:11/18-03-2021 ¨ Συζήτηση και λήψη απόφασης για το θέμα του Βιολογικού στη πόλη της Σάμου και ένταξή του έργου στο πρόγραμμα ¨ΤΡΙΤΣΗ¨

v ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ:12/18-03-2021: ¨ Συζήτηση και λήψη απόφασης για το θέμα των ετοιμόρροπων κτιρίων στην πόλη της Σάμου –Οδικός χάρτης άμεσης κατεδάφισης

v ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.: 16 /26-04-2020 : «Γνωμοδότηση , περί εισήγησης του Τμήματος Αδειοδοτήσεων και Ρυθμίσεων Εμπορικών Δραστηριοτήτων για υπόδειξη χώρου Λαϊκής Αγοράς».

v ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ:31/29-09-2021ΘΕΜΑ: ¨ Έγγραφη ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για διάφορα θέματα που αφορούν την πόλη της Σάμου όπως: βιολογικός,master plan, αποκατάσταση οδοστρώματος οδών, επαναλειτουργία αστικής συγκοινωνίας, απομάκρυνση εγκαταλειμμένων οχημάτων, ίδρυση Λαϊκής αγοράς, επαναφορά των κοινόχρηστων ποδηλάτων

v ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ:32/29-09-2021 «Το ισχύον σχέδιο πόλεως Σάμου1 να αναθεωρηθεί και να επεκταθεί , με τοπογραφικά διαγράμματα , τα οποία θα απεικονίζουν την υφιστάμενη κατάσταση του, καθώς επίσης την επέκτασή του με όλους τους όμορους οικισμούς»

Το συμβούλιο της κοινότητας επίσης προγραμμάτισε και υλοποίησε επισκέψεις ενημερωτικού χαρακτήρα:

· με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου,

· το Βουλευτή Σάμου,

· με τη Διεύθυνση Αστυνομίας.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της μεταναστευτικής-προσφυγικής κρίσης προκάλεσε δύο κοινές συνεδριάσεις με την κοινότητα Βαθέος και μία με τους προέδρους όλων των κοινοτήτων του Δήμου μας.

Στο προσεχές διάστημα έχουν προγραμματιστεί να γίνουν επισκέψεις εργασίας με όλους του φορείς της πόλης μας, επαγγελματικούς και μη, σε μια προσπάθεια εντοπισμού των προβλημάτων που αποτελούν τροχοπέδη αφενός στη βελτίωση της καθημερινότητα των συμπολιτών μας αφετέρου στην ανάπτυξη της πόλης.

Με την παρούσα αποτίμηση, αλλά και με τη συνεχή παρουσία των μελών του συμβουλίου, εκφράζεται η ανιδιοτελής πρόθεση και αγωνία μας να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες και στην εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας.

Σας καλούμε με την εποικοδομητική σας κριτική να συμβάλλεται ενώνοντας τις δυνάμεις μας στο δύσκολο έργο ανόρθωσης της πόλης και της ποιοτικής της αναβάθμισής.

Το Συμβούλιο κοινότητας Σαμίων

Βογιατζής Δημήτριος (Πρόεδρος)
Κόνιαρης Χρήστος
Πατηνιώτης Μανώλης
Τσεσμελής Ευάγγελος
Τσούκα Κλειώ
Φιλιππής Σάββας
Χατζημιχάλη Πόπη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required