11 Φεβ 2022

Τομεακή Επιτροπή Σάμου ΚΚΕ - Σχόλιο για την όψιμη «ευαισθησία» του ΣΥΡΙΖΑ

Σχόλιο έδωσε στη δημοσιότητα η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Σάου του ΣΥΡΙΖΑ. Στο σχόλιο αναφέρονται τα εξής:«Σανίδα σωτηρίας» προσφέρει στην κυβέρνηση της ΝΔ ακόμη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση της Νομαρχιακής του Επιτροπής Σάμου.

Με αφορμή τη σύσκεψη για την αφόρητη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Σάμο, με την μεγάλη διασπορά της νόσου αμέσως μετά το άνοιγμα των σχολείων χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης και τη διαπίστωση - μεταξύ άλλων - ότι η Μονάδα ΜΕΘ Covid, με μόλις 3 κρεβάτια και 3 για άλλα περιστατικά, με 2 μόνο γιατρούς από τους 4 που είχε πριν την πανδημία και ελλιπές νοσηλευτικό προσωπικό, είναι μόνο κατ’ όνομα Μονάδα Αναφοράς για όλο το Νότιο Αιγαίο, η Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ ξεχείλισε από ευαισθησία για το συνάνθρωπο και αποφάσισε να εγκαταλείψει …την αφωνία και να μιλήσει για «απανθρωπιά».

Ποιοι;

Αυτοί που ως κυβέρνηση στο δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚέκλεισαν Νοσοκομεία, αυτοί που συνέχισαν την υποχρηματοδότηση , αυτοί που δεν προχώρησαν ποτέ σε προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού , αυτοί που άφησαν και επί των ημερών τους τα Νοσοκομεία χωρίς τα στοιχειώδη αναλώσιμα υλικά, αυτοί που διοίκησαν και «συνδιοικούν» το Νοσοκομείο Σάμου και το έφεραν σ’ αυτή τη κατάσταση, «βγήκαν στα κεραμίδια» να επιδείξουν τον ανθρωπισμό τους.

Μετά το σύνθημα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ «θα λογαριαστούμε μετά» όταν οι υγειονομικοί πάλευαν και παλεύουν για την υγεία του λαού απέναντι στα ΜΑΤ (βλέπετε, οι κυβερνήσεις φεύγουνε αλλά τα ΜΑΤ μένουν) και την πρόταση για υπουργό κοινής αποδοχής με την «επάρατη δεξιά», την κυβέρνηση της ΝΔ, που έχει εγκληματικές ευθύνες για τις εκατόμβες νεκρών, έρχεται τώρα και η Ν.Ε Σάμου να δώσει το …τοπικό «φιλί ζωής» σ’ αυτή την αντιλαϊκή - ανθυγιεινή πολιτική.

Δίνουν «αέρα στα πανιά» της κυβέρνησης που ανοιχτά πλέον ετοιμάζεται να αφήσει και επίσημα το λαό στο έλεος της πανδημίας.

Είναι καιρός να βγουν τα απαραίτητα συμπεράσματα.

Ένα είναι σίγουρο:

Ότι ο λαός, όχι μόνο δεν πρέπει να περιμένει σωτήρες από τα κόμματα που διαχειρίζονται αυτό το απάνθρωπο σύστημα, αλλά όσο πιο γρήγορα τους γυρίσει την πλάτη τόσο το καλύτερο.

Αποδεικνύεται καθημερινά, με τις φωτιές, τις πλημμύρες, το χιονιά, τους σεισμούς, την πανδημία, την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, ότι:

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, στο δρόμο για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required