21 Φεβ 2022

Σε ΦΕΚ η αποδοχή παραίτησης του π. κοινού διοικητή Νοσοκομείων Σάμου & Ικαρίας

Δημοσιεύθηκε σε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης, με ημερομηνία 18 Φεβρουαρίου 2022, η αποδοχή παραίτησης του μέχρι πρόσφατα κοινού διοικητή των Νοσοκομείων Σάμου και Ικαρίας κ. Νίκου Στεφανή. Ο ίδιος, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει τα παρακάτω:

«Ολοκληρώθηκε με την δημοσίευση στο ΦΕΚ 122/τ.ΥΟΔΔ/18-02-2022, η αποδοχή της παραίτησής μου, από τη θέση του Κοινού Διοικητή των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Γενικού Νοσοκομείου Σάμου και Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Ικαρίας.

Στους εικοσιπέντε (25) αυτούς μήνες που μου έγινε η τιμή από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, να διατελέσω Κοινός Διοικητής των διασυνδεόμενων αυτών Νοσοκομείων και των φορέων αρμοδιότητάς τους, προσπάθησα με όλο το προσωπικό των φορέων αλλά και με τους στενούς συνεργάτες μου, να δημιουργήσουμε τις συνθήκες και την προοπτική για καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες στον τομέα υγείας των νησιών μας.

Οι δύσκολες καταστάσεις που κλήθηκα να διαχειριστούμε αρχικά με το μεταναστευτικό –προσφυγικό με τους 9.000 ανθρώπους, την πανδημία του κορωνοϊου covid-19 που δυστυχώς δεν έχει ακόμα τελειώσει, τις μεγάλες φωτιές στο ΚΥΤ αλλά και στο νησί της Σάμου, τον καταστροφικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020 και τις πλημμύρες που ακολούθησαν, το συμβάν με την πτώση αεροσκάφους στην θάλασσα, καθώς και τα σοβαρά τροχαία ατυχήματα με νέα παιδιά της τοπικής μας κοινωνίας, έδειξαν ότι με την σωστή καθοδήγηση το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, ανταπεξήλθε με το καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οι μαζικοί εμβολιασμοί που καλύφθηκαν για το νησί της Σάμου στο 65% από τα Εμβολιαστικά Κέντρα του Νοσοκομείου Σάμου καθώς και η παροχή εμβολιαστικής κάλυψης στα μικρά νησιά των Φούρνων, Αγαθονησίου και Θύμαινας, μας κατατάσσουν αρωγούς στην Εθνική Προσπάθεια για την επιστροφή στη κανονικότητα.

Στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα της Σάμου, έγιναν προσλήψεις νοσηλευτικού, ιατρικού και λοιπού προσωπικού, με όλες τις σχέσεις εργασίας , σε πλήθος μεγαλύτερο από τα προηγούμενα έτη.

Έγιναν διορθωτικές παρεμβάσεις σε κλινικές και τμήματα, που είναι εμφανείς στους ασθενείς , συνοδούς αλλά και στο ίδιο το προσωπικό.

Πραγματοποιήθηκε ενίσχυση σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και διορθώθηκαν χρόνια προβλήματα, σε όλους τους φορείς αρμοδιότητας, που το προηγούμενο διάστημα, δεν είχαν επιλυθεί.

Θα μπορούσα να γράψω πολλά, όμως η παρούσα στιγμή, μια δύσκολη στιγμή προσωπικά για μένα και συναισθηματικά φορτισμένη, δεν μου επιτρέπει να επεκταθώ απολογιστικά, για το έργο που έχει επιτευχθεί, σε όλους τους φορείς αρμοδιότητάς μας.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα γίνει μια διεξοδική ανάλυση, όλων των πεπραγμένων στα δυο χρόνια της θητείας μου.

Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Σάμου, του ΚΕΦΙΑΠ Σάμου, του ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής, του Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Ικαρίας, που βοήθησαν τα μέγιστα σε αυτά τα δύο χρόνια.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που στήριξαν την προσπάθεια μας, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου κ.Χρήστο Ροϊλό καθώς και τους δυο Υποδιοικητές κα Μαρία Δίπλα και κ.Περικλή Αλεβίζο, τον διατελέσαντα Αναπληρωτή Διοικητή ΓΝ –ΚΥ Ικαρίας κ. Γεώργιο Γλαρό και την νυν προσωρινά Αναπληρώτρια Διοικήτρια ΓΝ –ΚΥ Ικαρίας κα Ανεζινιώ Σταμούλη.

Ευχαριστώ τον Βουλευτή Νομού Σάμου, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σάμου Ικαρίας και Κορσεών, την Αντιπεριφέρεια, όλους τους Δημάρχους, το Κέντρο Υγείας Σάμου, το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου, το Κέντρο Υγείας Ευδήλου, το Περιφερειακό Ιατρείο Φούρνων, τον Ιατρικό Σύλλογο Σάμου, το ΕΚΑΒ, τον ΕΟΔΥ, τον Διοικητή του ΚΥΤ- ΚΕΔ Σάμου, καθώς και το Σύλλογο Εργαζομένων ΓΝ Σάμου για την καλή και γόνιμη συνεργασία, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων στον τομέα της Υγείας.

Ευχαριστώ την 79 ΑΔΤΕ, το Λιμενικό Σώμα, την ΕΛΑΣ, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τις εδώ ηγεσίες τους, για την αμέριστη βοήθεια, στα νοσηλευτικά μας ιδρύματα.

Ευχαριστώ τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την πολύτιμη βοήθεια τους, στην ενημέρωση των πολιτών των νησιών μας, από τις ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου του φορέα μας.

Τέλος θα ευχαριστήσω όλους αυτούς που πρόσφεραν και δώρισαν υλικά και εξοπλισμό στα Νοσηλευτικά μας Ιδρύματα, τους εκατοντάδες αιμοδότες που έδωσαν 5 λεπτά από το χρόνο τους για να χαρίσουν ζωή στους συμπολίτες μας, αλλά και όλους τους πολίτες των νησιών μας, που είχαν μια καλή κουβέντα να πουν και να βοηθήσουν τους εργαζομένους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και φορέων μας.

Η παραίτησή μου οφείλεται στην εφαρμογή του άρθρου 56 του Συντάγματος και αποχωρώ για να διεκδικήσω από άλλο τομέα, ό,τι καλύτερο για τα νησιά μας.

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, έχει συνέχεια και όχι τέλος και θα σταθώ δίπλα σε όποιον αναλάβει, για να συνεχίσει το δύσκολο αυτό έργο.

Ο π. Διοικητής
Νικόλαος Α. Στεφανής»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required