2 Φεβ 2022

Επίσκεψη του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κώστα Παπαδάκη

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου, η επίσκεψη του Κώστα Παπαδάκη, μέλους της ΚΕ και ευρωβουλευτή του ΚΚΕ. Μαζί του ήταν και η Κατερίνα Γεράκη, υπεύθυνη της Διατμηματικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Με ολιγομελή αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Σάμου του ΚΚΕ, περιόδευσαν το πρωί στο Κέντρο Κράτησης Προσφύγων και Μεταναστών στην περιοχή του Ζερβού, όπου συνομίλησαν με τον διοικητή του Κέντρου, κο Δημήτρη Αξιώτη και είδαν από κοντά τις εγκαταστάσεις που παραπέμπουν ξεκάθαρα σε μια δομή προδιαγραφών στρατοπέδου συγκέντρωσης, που φυλακίζει κατατρεγμένους-θύματα των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και επεμβάσεων. Συνομίλησαν, επίσης με τους ίδιους τους πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι τους μετέφεραν τα προβλήματά τους σε σχέση με τις συνθήκες διαβίωσης, την αντιμετώπιση ιατρικών θεμάτων (υπάρχει μια στρατιωτική γιατρός σε ολόκληρη τη δομή) αλλά και τα διαδικαστικά θέματα με τις αιτήσεις ασύλου τους. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ εξέφρασετην αλληλεγγύη τους και μίλησε για τις πάγιες διεκδικήσεις του Κόμματος για το κλείσιμο των κέντρων κράτησης, τον άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών, την εγκατάσταση κέντρων άμεσης καταγραφής και διαδικασιών ασύλου στη Τουρκία με ευθύνη του ΟΗΕ και της ΕΕ. 



Παράλληλα, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους που εργάζονται με το απαράδεκτο καθεστώς των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, με πολλά και διαφορετικά είδη συμβάσεων εργασίας. Οι εργαζόμενοι ζουν με την αβεβαιότητα και την απειλή της απόλυσης την ίδια ώρα που κλείνονται 4ετείς+ συμβάσεις με τους εργολάβους, γραφεία ενοικίασης εργαζομένων και τις διάφορες ΜΚΟ, ενώ οι ίδιοι επιτελούν ιδιαίτερα κρίσιμο ρόλο για τη φροντίδα των προσφύγων και μεταναστών έχοντας πλέον πολύτιμη κι εξειδικευμένη εμπειρία. Τα μέλη του ΚΚΕ τους κάλεσαν να ενισχύσουν τα σωματεία τους και να προτάξουν τα αιτήματά τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά. 


Το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή σύσκεψη – συζήτηση στο Αμφιθέατρο της Περιφέρειας στο Βαθύ, με θέμα «Ακρίβεια, Πανδημία, Πολεμικοί σχεδιασμοί. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό – Αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ», συνέχεια της πολιτικής εξόρμησης με το κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ. Εκεί έγινε γόνιμη συζήτηση με στόχο να φωτίσει προς τα πού πρέπει να κατευθυνθεί η πάλη των εργαζομένων και του λαού: για ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος, αγώνα για σύγχρονα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, ξήλωμα του αντεργατικού πλαισίου, για προστασία από φυσικές καταστροφές, για δημόσια και δωρεάν Υγεία, για άμεσες προσλήψεις μόνιμου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και ενίσχυση των υποδομών του νοσοκομείου, κέντρων υγείας και αγροτικών ιατρείων στα χωριά, για δράση που να απαιτεί τον απεγκλωβισμό της χώρας μας από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που γεννούν την προσφυγιά, να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, να είναι ο λαός κυρίαρχος στον τόπο του.

1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

«Η ζωή μου στη Σοβιετική Ένωση μού πρόσφερε δωρεάν εμβόλιο εφ' όρου ζωής κατά του κομμουνισμού» διευκρινίζει ο Σεργκέι Ρατζένκο που ο ανεκδιήγητος Κουτσούμπας τον έκανε Παπαρατσένκο. Τώρα θα μάθουμε πολλά για την αντεθνική στάση των κομμουνιστών.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required